» COM FER-SE SOCIMés informació 

» Web MòbilJa podeu accedir a la Web Mòbil del club.
Així estareu al dia de totes les activitats CIB.

Web Mòbil CiB

El nostre horari d'atenció al públic és:
HORARI ESTIU
dllluns a divendres de 18:30 a 21:30 h.
HORARI HIVERN
dilluns a divendres 17:30 a 20:30 h.
Tlf 93.402.14.34

» Zones d'Immersió » Illes Medes i Costa del Montgri » Punta del Romaní o La Depuradora (de cala)

Municipi: L'Escala
Dificultat: facil
Fondària: 20 metres

Descripció

És una immersió clàssica des de costa. Aparcarem al carrer de Punta Montgó, el més a prop que puguem dels caminols pedregosos que baixen fins a la punta del Romaní. Només haurem de recórrer uns 20 o 30 metres, però amb compte perquè amb l'equip a l'esquena qualsevol peu en fals ens pot suposar un accident. Això és sobretot important quan acabem la immersió, perquè haurem de pujar per un fort pendent ple de roques, algunes poc estables.
Aquesta immersió és recomanable sobretot quan bufa vent del sud i la zona queda completament protegida. Amb vent o mar de fons del nord busqueu un altre punt de la costa.
Per arribar al punt d'accés a l'aigua es pot optar per dos llocs. Alguns bussejadors baixen pel fort pendent de pedres i es dirigeixen fins a les grans lloses de pedra trencada que hi ha a tocar de l'aigua (i que és per on després haurem de sortir de l'aigua). També es pot optar per caminar uns pocs metres (10m com a molt) cap a la punta, des d'on hi ha uns sortints des dels que es pot fer un pas de gegant amb comoditat. Cal vigilar les roques que hi ha sota l'aigua, però com a mínim un parell de punts no suposen cap perill perquè la fondària és més que suficient.

Itinerari

Un cop entrem a l'aigua ens quedarà a ma dreta la pared de la punta del Romaní. Ens submergirem fins a 4 o 5 metres i anirem recorrent la pared. Al cap d'uns 20 o 30 metres trobarem l'entrada d'una gruta a ma dreta que forma una "L". A l'altre extrem podem sortir de la cova i així haurem travessat la punta del Romaní per sota. La cova és més aviat baixa i cal controlar molt bé la flotabilitat i la posició de l'ampolla per no malmetre els nombrosos invertebrats que colonitzen el sostre. La recomanació general és mantenir-se sempre molt a prop del terra per evitar el contacte amb el sostre. Un cop sortim de la cova podem optar per baixar per un suau pendent ple de pedres, en direcció mar endins que ens portarà fins a una llosa amb un fons màxim d'uns 20 metres i amb la punta a uns 12-14m. Un altre recorregut, recomanable quan la visibilitat és reduïda, és recórrer la costa en direcció est, sud-est, deixant sempre la pared a ma dreta i tornar pel mateix camí un cop haguem arribat a la meitat de les nostres ampolles.
En quant a fauna submarina, aquest punt de busseig és molt popular per als interessats en els invertebrats com els opistobranquis, les esponges i els coralls. Destaquen les altes concentracions de mans de mort (Alcyonium acaule) o la gran diversitat d'esponges.

Telefons interés:

Cambra hiperbàrica de l'Hospital de Palamós: 972.60 01 60 / 972. 60 06 20
Cambra hiperbàrica de l'Hospital Moisès Broggi (Sant Joan Despí): 93.553 12 00 o 93.553 12 02 (exclusiu d'urgències per accidents de busseig)
Salvament Marítim: 900.202.202
Servei de la Generalitat: 112 (demaneu el servei que necessiteu)


» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
» Nou Fondària


FONDÀRIA 91

Ja tenim aquí la nova Fondària!

RSS Noticies CIB