» Nou Fondària


FONDÀRIA 93

Ja tenim aquí la nova Fondària!

Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dimarts i Dijous de 18 a 21 h

MATINS:
Dilluns, Dimecres i Divendres d'11.30 a 14.30h


Tlf 93.402.14.34
Cercar a noticies
FESTA CIB!!! 12 de Novembre 2018

FOTOS FESTA CIB 2018

Aquí teniu algunes fotos de la FESTA CIB 2018!

Moltes gràcies a tots els participants per fer possible, any rere any, una festa inoblidable! 

Des del CIB enviem un agraïment gegant a Mateua dive, Apartaments Port del Rei i el restaurant La Barra del Port, per fer-ho possible!

Fins la propera!

FESTA CIB!!! 10 de Novembre 2018

FESTA CIB 2018

Aquest any la Festa del CIB serà a l'Escala el cap de setmana del 10 i 11 de novembre!


Com cada any la logística del cap de setmana consistirà en fer una immersió el dissabte al matí (a les 10h amb Mateua Dive) amb un pica pica a l'acabar, activitats durant la tarda, sopar i festa a la nit. Dormirem en uns apartaments a l'escala i com sempre podeu venir acompanyats dels vostres familiars. Aquest any teniu l'opció de dormir una nit (dissabte) o dues nits (divendres + dissabte) a l'apartament.

La data límit per apuntar-se serà el dimecres 24 d'octubre.

 

INSCRIPCIONS I MÉS INFORMACIÓ: respondre el següent formulari

SEMINARIS DE BIOLOGIA MARINA 29 d'Octubre 2018

SEMINARIS DE BIOLOGIA MARINA

Els seminaris de biologia marina d'aquest any serien el dilluns i dimarts que ve! La immersió (sortida col·lectiva) la farem a la Cala Giverola a les 10.30 h i cadascú es portarà el seu material. Recordeu que els seminaris de biologia marina són gratuïts per tots els socis i sòcies.

1. SEMINARIS TEÒRICS

- Dilluns 29 d’octubre: invertebrats del coral·ligen
- Dimarts 30 d’octubre: peixos amb personalitat

Lloc: Edifici Aulari de la Facultat de Biologia (Universitat de Barcelona)
Hora: 19.00h

 

2. IMMERSIÓ (Sortida Col·lectiva)

- Dia: 3 de novembre de 2018
- Hora de concentració: 10:30 h
- Lloc de concentració: Cala Giverola
- Lloc d'immersió : Cala Giverola
- Tipus d'immersió: cala
- Últim dia per reservar plaça: dimecres 31 d'octubre

Cadascú s'encarregarà de portar el seu material. El podeu llogar al CIB o a un altre centre (tingueu en compte que podeu aprofitar els descomptes dels centres amb conveni).

 

INSCRIPCIÓ i més informació en el següent enllaç

OBSERVADORS DEL MAR 13 d'Octubre 2018

Jordi Regàs

PROJECTE: ATENCIÓ CORALLS

Aquest cap de setmana passat alguns socis i sòcies del CIB van realitzar un transsecte de gorgònia blanca (Eunicella singularis) pel projecte Atenció Coralls, d'Observadors del Mar!

Animeu-vos a participar! Des del CIB us podem ajudar i deixar-vos pissarres submarines :)

 

Podeu veure el transsecte en el següent enllaçConferències i xerrades 02 d'Octubre 2018

2018: Nou episodi de mortlitat a la Mediterrània?

Aquest any la temperatura de l'aigua a la Mediterrània sembla que tornarà a batre rècords. No és casualitat, per tant, que des de fa setmanes alguns investigadors estiguin observant episodis de mortalitat en alguns invertebrats marins a la costa catalana. Davant del que podria ser un nou fenomen de mortalitat massiva és necessari documentar l’abast d’aquest esdeveniment. Per això volem fer una crida als submarinistes a col·laborar en aquest esforç. El proper dimarts dia 2 octubre a les 19:15 a la Sala de Graus de la Facultat de Biologia, l’investigador Joaquim Garrabou ens farà una xerrada sobre les mortalitats masives de la Mediterrània. També ens explicarà com podem col·laborar fent censos d’afectació de diferents espècies de macroinvertebrats com les gorgònies. La informació recollida permetrà visualitzar en un mapa les zones afectades de la costa catalana i integrar les dades que s'estan recollint en altres indrets per poder avaluar com l'onada de calor del 2018 ha afectat els fons marins.

L'any passat un estudi científic publicat a la revista Scientific Reports, liderat per Joaquim Garrabou, i en el que també participava la professora Cristina Linares, ja alertava que la temperatura màxima que pot suportar Paramuricea clavata, se situa als 25ºC. Pel que fa a les temperatures superficials, aquest 2018 s'han assolit els 26 graus, 3 graus per sobre del que seria la mitjana climàtica que se situa als 23ºC. Tot i que les gorgònies no colonitzen aquestes fondàries, sí que es tem per les colònies de menys fondària (per sobre dels 25 metres), les quals sembla que estarien patint de forma més directa l'efecte de la calor.

NETEGES 30 de Setembre 2018

NETEJA DE TAMARIU

- Dia: 30 de setembre de 2018

- Hora de concentració: 9:30 h
- Lloc de concentració: Passeig Marítim de Tamariu (Davant l'Hotel Tamariu)
- Aparcament: Riera de Tamariu, al costat del Passeig
- Lloc d'immersió : Cala de Tamariu
- Tipus d'immersió: Cala
- Inclou: ampolla (sense nucli), pica-pica, xarxa amb nansa.
- Recomanacions: portar guants
- Últim dia per reservar plaça: dimecres 26 de setembre

 Per fer les INSCRIPCIONS cliqueu aquí

La neteja de la badia de Tamariu l'organitza l'Associació d'Amics i Veïns de Tamariu, i hi col·laboren el centre de submarinisme Stollis Tauchbasis, la Universitat de Tübingen i nosaltres, el Club d'Immersió Biologia.

Al acabar exposarem tota la brossa que haguem retirat al passeig marítim de Tamariu. Els voluntaris tindran un pica pica organitzat per l'Associació d'Amics i Veïns de Tamariu.

Us informem que el nº d'ampolles que ens deixen com a voluntaris és limitat, així que es prioritzaran els primers a apuntar-se a la neteja. Per altra banda, si teniu ampolla pròpia us agrairíem que en aquest cas, la portéssiu vosaltres. També disposem d'ampolles del CIB a Badal Sub, Masbuceo i Freatic que, com sempre, tots els socis i sòcies del CIB en podeu disposar.
Moltes gràcies i disculpeu les molèsties. 

Per més informació podeu enviar un mail (cib@cibsub.cat), trucar (93 402 14 34) o venir al CIB en horari d'atenció al públic (de dilluns a dijous de 18 a 21 i divendres d'11.30 a 14.30 h).

Si tens alguna noticia rellevant fes-nos la arribar a

1  2  3  4  pàgines següents » 

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB