Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dilluns de 14h a 17h i Dijous de 17h a 20h

MATINS:
Dimarts, Dimecres i Divendres d'12h a 15h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Notícies 27 de Febrer 2023

Les onades de calor marines: la pitjor amenaça pels boscos submarins a la Mediterrània.

La mar Mediterrània és una de les regions més impactades pel canvi climàtic. Amb l’escalfament, les onades de calor són cada vegada més freqüents, posant en perill els boscos submarins que acullen gran part de la biodiversitat, i sustenten importants serveis ecològics i socioeconòmics. Un dels hàbitats més afectats per aquests esdeveniments climàtics extrems és el coral·ligen dominat per gorgònies, on s’ha arribat a documentar una pèrdua del 80% de la seva biomassa a causa d’onades de calor recurrents. És més important que mai tenir una mirada sota la mar per conèixer i actuar urgentment.

 

 

 

Vols saber-ne més?

Llegeix aquest article de divulgació a la revista Atzavara escrit per les investigadores i sòcies del CIB Cristina Linares i Laura Figuerola, i per l’investigador Yanis Zentner.

 

Què fem com a CIB?

Des del CIB estem participant en un projecte de ciència ciutadana per determinar l’estat de conservació de diferents poblacions de gorgònies a la Costa Brava. Com a observatori sentinella d’Observadors del Mar, hem col·laborat en validar un mètode per determinar quin impacte per mortalitat tenen aquestes poblacions.

 

Publicat per: Laura Figuerola Ferrando
[«] enrere
» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB