Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dilluns de 14h a 17h, Dimarts i dijous de 17h a 20h

MATINS:
Dimecres i Divendres de 12h a 15h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
» Zones d'Immersió » Costa Brava sud: de Begur a Blanes » La Caleta o la platja del Morro del Vedell (de cala)

Municipi: Palamós
Dificultat: facil
Fondària: 18-20 metres (màxim 28m)

Descripció

Abans d'arribar al Port Marina de Palamós (si venim des del nord) trobarem una desviació a mà esquerra on hi ha un camí de terra que ens porta cap a la platgeta que hi ha just a tocar de l'escullera del port. Aparcarem el cotxe en aquest indret, abans d'una barrera de fusta, on ens equiparem i caminarem fins a l'aigua. Cal tenir en compte que, durant l'estiu, l'ajuntament de Palamós habilita unes passarel·les i una entrada per a submarinistes al fons de la cala, a l'esquerra, per evitar que creuin directament la platja. El motiu són les queixes de banyistes pel pas constant de submarinistes. Des de fa molts anys, aquesta cala és un dels punts habituals a la costa catalana per realitzar cursos de busseig. L'afluència durant l'estiu pot ser, per tant, força important. D'octubre a juny i, durant l'estiu, a les tardes, la majoria de bussejadors/es entren a l'aigua directament.

Itinerari

Si entrem directament per la platja, un cop deixem a mà esquerra els esculls de roca, podem optar per recorreguts diversos. El més fàcil és resseguir els grans blocs de l'escullera deixant les pedres a mà dreta a l'anada. Per tornar, simplement, haurem de desfer el camí, ara amb les roques de l'escullera a mà esquerra. Si hi ha poca visibilitat o no domineu l'orientació submarina aquesta és la millor opció.
En el cas que volguéssiu dirigir-vos en direcció a mar obert, podeu seguir el rumb de 120°/150° (SE) que us portarà per sobre de camps de posidònia fins a grans lloses que hi ha mar endins. Els primers grans blocs de roca mare els trobareu a partir d'uns 100 o 150 m de la boca d'entrada de la caleta. Quan arribeu a mitja ampolla podeu tornar pel mateix camí o modificar la tornada obrint-vos una mica cap a l'oest. Al final sempre acabareu topant amb les roques de l'escullera. Si les deixeu a mà esquerra, us portaran de tornada fins a l'entrada de la cala.
Aquesta immersió és recomanable durant tot l'any i pot ser una bona alternativa quan bufa tramuntana o vent del sud. Només desaconsellem aquest punt de busseig en cas de vent de llevant.

Telefons interés:

Cambra hiperbàrica de l'Hospital de Palamós: 972.60 01 60 / 972. 60 06 20
Cambra hiperbàrica de l'Hospital Moisès Broggi (Sant Joan Despí): 93.553 12 00 o 93.553 12 02 (exclusiu d'urgències per accidents de busseig)
Salvament Marítim: 900.202.202
Servei de la Generalitat: 112 (demaneu el servei que necessiteu)

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB