Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dilluns de 14h a 17h, Dimarts i dijous de 17h a 20h

MATINS:
Dimecres i Divendres de 12h a 15h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 21. Peixos ossis » Hippocampus guttulatus es / en

Nom científic: Hippocampus guttulatus

Cuvier, 1829

Nom comú: Cat: Cavallet de mar de cresta, c. de serp, cavallet. Cast: Caballito de mar moteado, caballito de mar de hocico largo. Fr: Hippocampe moucheté. Eng: Long-snouted seahorse

Grup: 21. Peixos ossis

Tipus paisatge: Immersió en praderia

Fondària: Fins als 20 m

Mides: Fins a 12 cm

Com és?

És un peix amb el cos aplanat i el cap inclinat. Té el musell allargat i tubular. No posseeix aletes ventrals ni caudals. És d'un color que pot variar del blanquinós o groguenc cap al vermellós o fins i tot el verdós, amb el cos molt sovint recobert de punts blancs. La superfície del cos està formada per anells que han adquirit una textura dura, com un os. Arriba a una mida de 12 centímetres, excepcionalment fins a 16 cm.

 

On viu?

Aquesta espècie viu en fons on trobem una gran quantitat d'algues. Es troben en profunditats fins als 20 metres.

 

Com s'alimenta?

S'alimenta de petites preses, com els crancs. Quan els han localitzats són succionats pel tub bucal. En alguns aquaris aquesta succió es pot percebre.

 

Com es reprodueix?

Els dos cavallets pugen cap a la superfície junts, llavors la femella traspassa els ous al mascle on seran fecundats i incubats fins que maduren i són expulsats al cap d'unes 4-5 setmanes. En aquesta espècie durant la còpula els dos cavallets es mantenen junts subjectats per les cues.

 

Es pot confondre?

És pot confondre amb el Hippocampus hippocampus (Linnaeus, 1758). Però l'espècie H.guttulatus presenta com una mena de pèl per la part del cap que s'estén cap al tronc.

 

Curiositats

· Aquesta espècie nada en direcció vertical entre la vegetació que l'utilitza per camuflar-se.

· Aquesta espècie també es coneix amb el nom d'Hippocampus ramulosus (Leach, 1814), tot i que aquest sinònim ja no és l'actualitzat.

 

Taxonomia

Fílum: Chordata, Subfílum: Vertebrata, Ordre: Syngnathiformes, Classe: Actinopterygii, Família: Syngnathidae, Gènere: Hippocampus

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB