» CURSOS DE BUSSEIGCurs de submarinisme bàsic, Basat en la seguretat i respecte pel medi ambient.

Cartell

Més informació.

» Web MòbilJa podeu accedir a la Web Mòbil del club.
Així estareu al dia de totes les activitats CIB.

Web Mòbil CiB

» Subscripció CIBMAILEts soci o sòcia i no reps setmanalment el nostre CIBMAIL?

No tenim el teu correu electrònic o te'l vas canviar i no vas recordar avisar-nos?

Envian's un correu a cib@cibsub.cat amb el teu nom i nº de soci i et donarem d'alta per a que sempre estiguis informat de les nostres activitats, sortides per socis, cursos, ...
El nostre horari d'atenció al públic és:
HORARI ESTIU
dllluns a divendres de 18:30 a 21:30 h.
HORARI HIVERN
dilluns a divendres 17:30 a 20:30 h.
Tlf 93.402.14.34

“Taurons: Depredadors o preses?

Problemes de conservació i possibles solucions”

 

 

Els taurons i les rajades han poblat els mars i oceans durant més de 450 milions d’anys resistint grans extincions massives al llarg de la història com, per exemple, l’extinció dels grans dinosaures. S’han adaptat de tal forma que avui en dia els podem trobar en pràcticament tots els hàbitats aquàtics, amb amplis rangs de temperatura i fondària i amb una varietat alimentària i reproductiva que els ha permès adaptar-se i sobreviure com pocs grups d’animals ho han aconseguit. De fet, la seva estructura corporal bàsica, no ha pràcticament canviat en els darrers 250 milions d’anys, el que ens demostra el seu bon disseny. Malauradament, en l’actualitat, les poblacions de taurons i rajades a nivell mundial estan patint gravíssims descensos degut, principalment, a la sobrepesca. Una tercera part dels taurons europeus i gairebé el 45% dels taurons de la Mediterrània es troben en perill d’extinció. Espanya és un dels principals països que pesquen i comercien amb els taurons i productes derivats, essent un dels principals proveïdors d’aletes a Orient. A més la legislació europea i espanyola és una de les més laxes del món en aquests aspectes fent-se necessària una regulació immediata de les seves pesqueries...la sobrepesca incidental o directa, el finning (amputació d’aletes i descart de la resta del cos, de vegades amb l’animal encara viu), la contaminació, etc., són factors que amenacen la permanència d’aquests animals i, per tant, l’equilibri de les cadenes alimentàries dels oceans.

 

 

 

PONENT:

 

Àlex Bartolí

Responsable de conservació de taurons de SUBMÓN. Llicenciat en biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona amb especialitat en biologia animal. Dos anys d’experiència amb l’Associació Dofí Mediterrània, en tasques de cuidador de dofins. Sis anys d’experiència en gestió de centres de recuperació d’animals marins amb especial dedicació al rescat, manipulació i primeres assistències. Ha treballat en la implantació , gestió, formació i manteniment de xarxes d’assistència a avaraments formades per voluntaris, i en la creació i el desenvolupament d’activitats educatives i de sensibilització mediambiental. També ha participat en diferents programes de conservació de tortugues marines, dofins i taurons. Actualment el seu treball es centra en la biologia i la conservació dels taurons i rajades, amb un major interès en a pesca incidental i objectiu de la que són víctimes.

 

 

 


» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
» Open Water DiverInforma't sobre els cursos d'Open Water Diver que organitzem al CIB!!

Aprèn a bussejar d'una manera fàcil, divertida i segura!!

Truca'ns al 93.402.14.34 o envia'ns un e-mail a cib@cibsub.cat

Nous cursos a partir de Març de 2014!

RSS Noticies CIB