Com és?
És una hydromedusa transparent amb una ombrel·la circular de 8 a 17 centímetres de diàmetre. Es caracteritza per tenir un gran nombre de canals radials a l'endoderm, disposats de forma centrífuga des de l'estómac fins a l’extrem de l’ombrel·la. Aquests són de color bru o blau fosc. A l’extrem de l'ombrel·la creixen nombrosos tentacles molt fins i llargs. La zona on està la boca te una forma triangular, que permet identificar-la.
On viu?
És una medusa pelàgica i cosmopolita. Viu tant a l'oceà Atlàntic com a l'Índic, el Pacífic o el Mediterrani.
Com s’alimenta?
Atrapa l’aliment amb els tentacles i la seva dieta es compon, bàsicament, de copèpodes, amfípodes, ostràcodes o larves de decàpodes.
Com es reprodueix?
Tal com succeeix amb moltes meduses, Aequorea forskalea passa per una fase de pòlip que es fixa al fons del mar. Posteriorment es transformarà en la medusa lliure que trobarem flotant al mar.
Es pot confondre?
Es pot confondre amb Aequorea vitrina, encara que aquesta espècie és més nòrdica. A més a més, els seus canals radials tenen un color que va del blanc al blau pàl·lid.
Curiositats
· No és urticant per a l'home.
· No és habitual trobar-la bussejant. Més aviat la veurem avarada a la costa, que és quan els vents de mar a terra l'apropen al litoral.
· Igual que Pelagia noctiluca és freqüent veure-la des dels ferris, ja que és una espècie pelàgica (viu a alta mar).
Taxonomia
Fílum: Cnidaria, Subfílum: Medusozous, Superclasse: Hydrozoa, Classe: Hydroidomedusae, Subclasse: Leptomedusae, Ordre: Conica, Família: Aequoreidae, Gènere: Aequorea |