Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dilluns de 14h a 17h, Dimarts i dijous de 17h a 20h

MATINS:
Dimecres i Divendres de 12h a 15h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 14. Mol·luscs - Baboses marines » Aplysia parvula es / en

Nom científic: Aplysia parvula

Guilding in Morch, 1863

Nom comú: Cat: Llebre de mar petita, Cast: Liebre de mar pequeña, Eng: Small sea hare, Fr: Petit lièvre de mer, Ale: Kleiner Seehase

Grup: 14. Mol·luscs - Baboses marines

Tipus paisatge: Immersió en praderia, Immersió observant la vida de sota les pedres

Fondària:

Mides: Fins a 2 cm

Com és?

Cos allargat, pot arribar a una longitud de 2 a 3 centímetres. Té forma allargada, i es distingeix per la seva coloració marró vermellosa amb punts blancs. La punta dels apèndixs del cap, els òrgans olfactius i la vora de les expansions laterals són de color negre, encara que existeixen variacions en les quals la vora dels apèndixs és gris o fins i tot sense una coloració especial. Es pot observar que els ulls, que es troben davant dels òrgans olfactius, són de color negre i resulten molt visibles, ja que estan en una zona de color més clar que la resta del cos. Altres característiques morfològiques són la seva estreta base corporal i que les expansions estan unides per la seva banda posterior. Petita i delicada closca interna de color marró, que té forma gairebé d'espiral.

 

On viu?

Aquesta espècie habita a les colònies vegetals del litoral. La seva coloració i petita grandària la fan molt críptica i sol passar desapercebuda als ulls dels bussejadors. Observada a partir de 3 metres de profunditat.

 

Com s'alimenta?

S'alimenta d'algues vermelles i verdes.

 

Com es reprodueix?

Totes són hermafrodites simultàniament, així dos animals sempre formen parella. Es coneix poc de la seva reproducció.

 

Es pot confondre?

Pot ser confosa amb els juvenils d'Aplysia punctata, però Aplysia parvula sempre disposa de la vora negra en les extensions laterals, mentre que a Aplysia punctata li manquen.

 

Curiositats

· La coloració dels exemplars sembla variar en funció de les algues de les quals s'alimenta, així els individus recol·lectats entre algues vermelles són de color vermellós i les seves postes presenten un to rosat. Uns altres presenten una coloració verdosa, ja que s'alimenten d'algues verdes.

 

Taxonomia

Fílum: Mollusca, Classe: Gastropoda, Subclasse: Opistobranchia, Ordre: Anaspidea, Família: Aplysiidae, Gènere: Aplysia

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB