» Reportatge


El Thalassa sobre el CIB

ON-LINE, al següent enllaç:

Thalassa "Busseig mediambiental"

Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dimarts i Dijous de 18 a 21 h

MATINS:
Dilluns, Dimecres i Divendres d'11.30 a 14.30h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Guia d'espècies » 02. Algues vermelles » Ceramium sp. es / en

Nom científic: Ceramium sp.

Nom comú:

Grup: 02. Algues vermelles

Tipus paisatge: Cap en particular

Fondària:

Mides: Entre 25 i 30 cm

Com és?

Aquest gènere d'algues vermelles està format per al voltant de 190 espècies que oscil·len entre els 25 i 30 centímetres. Totes elles tenen generalment coloracions vermelloses i presenten cèl·lules en la seva superfície que actuen a mode d'escorça. Normalment, els extrems dels filaments tenen punts on es produeix una corbatura a l'interior, com si fossin unes pinces. Aquests filaments es troben formats per diversos filaments curts units per nodes i a la seva superfície poden contenir cèl·lules amb altes concentracions de sulfur que serveixen de protecció en front a atacs d'hervíbors.

 

On viu?

És un gènere que es troba àmpliament repartida i en àmbits molt variables (cosmopolita), encara que normalment està sobre roques o altres organismes (epífit). És anual, es a dir, podem trobar-ho al llarg de tot l'any encara que certes espècies dins d'aquest gènere poden tenir cicles més estacionals.

 

Com es reprodueix?

Com a totes les algues vermelles, la reproducció pot ser per via sexual o asexual, la primera comporta la unió d'òvul amb espermatozoide i la segona la formació d'espores o la fragmentació de l'alga per formar nous individus.

 

Es pot confondre?

Es podria arribar a confondre amb algues vermelles dels gèneres Corallina i Centroceras, però les cèl·lues del córtex permet diferenciar-les ja que en aquest gènere es troben disposades aleatòriament i en els dos gèneres similars de forma ordenada.

 

Curiositats

· Tenen un creixement molt ràpid.

· Les espècies que formen aquest gènere són cosmopolites ja que poden captar fàcilment nutrients, no tenen estructures complexes de produir, presenten cèl·lules de protecció enfront a hervíbors i toleren amplis marges de salinitat, temperatura i contaminació.

· Encara que es troben presents a quasi tots els mars del món, les algues vermelles tenen predilecció per aigües càlides.

· La majoria d'algues vermelles són anuals i moren després de completar el seu cicle.

 

Taxonomia

Fílum: Rhodophyta, Subfilum: Rhodophythina, Classe: Florideophyceae, Subclasse: Corallinophycidae, Ordre: Corallinales, Familia: Corallinaceae, Gènere: Corallina

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
» CIB al Facebook


SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK

 

Informació, fotografies de les nostres activitats... i molt més al Facebook

RSS Noticies CIB