Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dilluns de 14h a 17h, Dimarts i dijous de 17h a 20h

MATINS:
Dimecres i Divendres de 12h a 15h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 14. Mol·luscs - Baboses marines » Dicata odhneri es / en

Nom científic: Dicata odhneri

Schmekel, 1967

Nom comú:

Grup: 14. Mol·luscs - Baboses marines

Tipus paisatge: Cap en particular

Fondària:

Mides: Uns 10 mm

Com és?

És un nudibranqui petit, que pot arribar a fer 9-10 milímetres de longitud màxima. És un animal translúcid, amb un motejat de color blanc opac i gris per tot el cos. A les cerates (apèndixs originats per expansions del mantell), el fet de motejar es concentra en una banda blanca en la meitat superior de cada un d’ells. Els tentacles orals i els rinòfors (òrgans olfactius i d’orientació) sempre tenen les puntes grogues.

 

On viu?

Coneguda des del Mediterrani fins al Regne Unit, però és una espècie rara.

 

Com s’alimenta?

Es coneix poc dels hàbits alimentaris d’aquesta espècie. Els nudibranquis són animals carnívors que s’alimenten d’altres invertebrats (i algun d’ous d’altres nudibranquis) utilitzant la ràdula.

 

Com es reprodueixen?

Són animals hermafrodites, poden actuar com a mascle i femella. Això suposa un avantatge, ja que aquests animals es troben molt dispersos i es troben en rares ocasions, i això permet augmentar el rendiment al poder posar els dos individus ous. L’època de reproducció és en primavera i estiu.

 

Curiositats

· Segons sembla, aquesta espècie presenta hàbits nocturns, ja que molts s’han observat desplaçant-se activament durant la nit.

 

 Taxonomia

Fílum: Mollusca, Classe: Gastropoda, Subclasse: Opisthobranchia, Ordre: Nudibranchia, Subordre: Aeolidiina, Família: Glaucidae, Gènere: Dicata

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB