Horari d'atenció al Públic:

Dilluns: 11h a 15h
Dimarts: 17h a 19h
Dimecres: 11h a 15h
Dijous: 17h a 19h
Divendres: 12h a 15h


Tlf i WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 14. Mol·luscs - Baboses marines » Felimida krohni es / en

Nom científic: Felimida krohni

(Verany, 1846)

Nom comú:

Grup: 14. Mol·luscs - Baboses marines

Tipus paisatge: Cap en particular

Fondària: Fins a 50 m

Mides: Fins a 3 cm

Com és?

Nudibranqui que pot mesurar entre 2 i 3 centímetres. Cos ovalat i allargat, més ample que alt. La corona de brànquies està situada en la part posterior del cos, composta per 3 - 7 rames unipinnades de color violeta. Color de cos entre blanc - crema i rosa clar transparent. Sobre el dors té d'una a tres bandes grogues longitudinals. El marge del mantell és de color groc. Els rinòfors (òrgans sensorials) són de color entre vermell fosc i violeta porpra.

 

On viu?

Viu en fons rocosos i praderies submarines. El trobem des d'aigües superficials fins per sota dels 50 metres de fondària a l'infralitoral (zones il·luminades) i al circalitoral (zones ombrívoles).

 

Com s'alimenta?

S'alimenta d'esponges, com per exemple el gènere Ircinia, raspant-les amb la seva ràdula (una estructura que es localitza a la base de la boca i està especialitzada a raspar l'aliment).

 

Com es reprodueix?

Com la majoria de nudibranquis són hermafrodites creuats (posseeixen els dos sexes, femení i masculí, però es reprodueixen amb un altre individu intercanviant l'esperma). Es creu que es reprodueixen durant els mesos de primavera i estiu. La posta d'ous és de color blanc que s'adhereix al subsòl adoptant la forma de bandes planes en espiral.

 

Es pot confondre?

Es pot confondre amb facilitat amb Felimida britoi, tot i que Felimida krohni mostra línies laterals a la part anterior del peu i a més té punts de color groc a la corona branquial, característiques absents en Felimida britoi.

 

Curiositats

· La part posterior del peu sobresurt per darrere del mantell, en forma de cua.

· No s'adapta a la vida en aquari.

· Espècie que s'observa de juny a setembre.

· L'any 2012 el gènere Chromodoris, a proposta de Johnson & Gosliner, es va traslladar de forma provisional al gènere Felimida. És per tant força habitual que trobem aquest nudibranqui descrit amb el sinònim de Chromodoris krohni, que actualment ja no és científicament acceptat. Abans també se'l coneixia com a Glossodoris.

 

Taxonomia

Fílum: Mollusca, Classe: Gastropoda, Subclasse: Heterobranchia, Infraclasse: Opisthobranchia, Ordre: Nudibranchia, Família: Chromodorididae, Gènere: Felimida

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB