Horari d'atenció al Públic:

Dilluns: 11h a 15h
Dimarts: 17h a 19h
Dimecres: 11h a 15h
Dijous: 17h a 19h
Divendres: 12h a 15h


Tlf i WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 21. Peixos ossis » Hippocampus hippocampus es / en

Nom científic: Hippocampus hippocampus

(Linnaeus, 1758)

Nom comú: Cat: Cavallet de mar, cavall, cavall de mar xato. Cast: Caballito de mar de hocico corto. Eusk: Itsas zaldi muturmotz. Fr: Hippocampe à nez court. Ang: Short-snouted seahorse. Al: Seepferdchen.

Grup: 21. Peixos ossis

Tipus paisatge: Immersió en praderia

Fondària: Fins a 30 m

Mides: Entre 15 i 20 cm

Com és?

El cavall de mar té una forma característica i inconfusible. El seu cos està comprimit lateralment, el cap està en angle recte respecte la resta del cos i presenta una cresta dorsal. Tot el cos està protegit per una sèrie d'anells cutanis ossis. No té ni aleta caudal ni pelviana, i l'anal està molt reduïda; es mou gràcies a la dorsal. Són de color marró fosc i habita normalment a les praderies de fanerògames marines, on utilitza la cua per agafar-se.

 

On viu?

Aquest tipus de peix el trobem sobre fons sorrencs i fons amb matèria orgànica provinent d'animals o plantes. Es troba a profunditats d'entre 10 i 30 m.

 

Com s'alimenta?

Aquesta espècie s'alimenta de petites preses, com els crancs. Quan els han localitzats són succionats pel tub bucal. En alguns aquaris aquesta succió es pot percebre.

 

Com es reprodueixen?

Els dos cavallets pugen cap a la superfície junts, llavors la femella traspassa els ous al mascle on seran fecundats i incubats fins que madurin i siguin expulsats al cap d'unes 4 setmanes.

 

Es pot confondre?

Aquesta espècie es pot confondre amb Hippocampus guttulatus.

 

Curiositats

· És una espècie protegida, ja que és una víctima de la pesca sense mesura al ser utilitzada com a decoració.

 

Taxonomia

Fílum: Chordata, Subfílum: Vertebrata, Classe: Actinopterygii, Ordre: Syngnathiformes, Família: Syngnathidae, Gènere: Hippocampus

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB