Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dilluns de 14h a 17h, Dimarts i dijous de 17h a 20h

MATINS:
Dimecres i Divendres de 12h a 15h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 10. Cucs » Mesochaetopterus rogeri es / en

Nom científic: Mesochaetopterus rogeri

Martin et al. 2008

Nom comú:

Grup: 10. Cucs

Tipus paisatge: Immersió en sorra, Immersió poc fonda

Fondària: Fins a 30 m

Mides: Tub vertical fins a 250 cm

Com és?

Aquest poliquet viu dins un tub vertical que pot arribar als 2,5 metres, enterrat en la sorra. Té el cos dividit en dues o tres regions ben diferenciades. Es poden observar en la superfície dos tentacles amb bandes negres transversals de diferents amplades, algunes vegades presenten dues bandes addicionals de color marró. M. rogeri té en la regió B, en el segon i tercer segment, els òrgans d’alimentació.

 

On viu?

Viu en els fons de sorra de poca profunditat. Es poden trobar fins a uns 30 metres de profunditat, però el més habitual és trobar-los entre els 6-9 metres.

 

Com s'alimenta?

Al viure en galeries verticals i ser sedentaris porta a tenir un sistema d’alimentació basant en el sedimentarisme selectiu. Això vol dir que s’alimenten de partícules del detritus (residus de la descomposició orgànica).

 

Com es reprodueix?

La gran majoria tenen reproducció sexual i són dioics, és a dir, tenen sexes separats. El desenvolupament de l’organisme és indirecte, que vol dir que hi ha un desenvolupament larval, és característica la larva trocòfora.

 

Curiositats

· Aquesta espècie és difícil de trobar en les guies més completes de fauna marina, ja que quasi no s’ha estudiat. S’ha definit com a espècie recentment, ja que es pensava que era una espècie introduïda. Tot indica que és nativa del Mediterrani.

· El "descobridor" de l'espècie és el Dr. Daniel Martín, que treballa al Centre d'Estudis Avançats de Blanes, que depèn del CSIC. I el nom "rogeri" el va posar en honor al seu fill.

 

Taxonomia

Fílum: Annelida, Classe: Polychaeta, Ordre: Canalipalpata, Subordre: Spionida, Família: Chaetopteridae, Gènere: Mesochaetopterus

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB