Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dilluns de 14h a 17h, Dimarts i dijous de 17h a 20h

MATINS:
Dimecres i Divendres de 12h a 15h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 13. Mol·luscs - Cargols » Mitrella cf broderipi es / en

Nom científic: Mitrella cf broderipi

(G. B. Sowerby I, 1844)

Nom comú:

Grup: 13. Mol·luscs - Cargols

Tipus paisatge: Immersió observant la vida de sota les pedres

Fondària: A partir de 10 m

Mides: Fins a 1 cm

Com és?

Cargol marí de closca petita fusiforme i turriculada (amb espiral alta i base plana o suaument arrodonida) de 2 centímetres d’alt. A diferència d’altres espècies, no té l’estoma molt angost i presenta un curt canal sifonal, lleugerament obliquo. L’estoma, el·líptic i tancat per un opercle, presenta, com la base columel·lar, unes varius petites. Llavi extern i columel·la dentats a la majoria de la família.

 

On viu?

Fons durs de la zona d’algues de les costes rocoses; a vegades també entre esponges, a profunditats superiors als 10 metres al mar Mediterrani. A zones de marees i aigües profundes.

 

Com s’alimenta?

S’alimenten d’algues i detritus animals mitjançant la ràdula (estructura que es localitza a la base de la boca dels mol·luscs, aquesta estructura està especialitzada a raspar l'aliment. Està constituïda per una cinta en la qual es troba un nombre de fileres longitudinals de petites dents quitinoses).

 

Com es reprodueix?

Moltes espècies de la família Columbellidae, a la qual pertany Mitrella broderipi, presenten sexes separats els mascles tenen penis. La reproducció es dóna per copulació. Els membres de la família Columbellidae produeixen càpsules d’ous en forma de caixes dures que s’adhereixen als objectes de l’ambient i protegeixen als embrions en desenvolupament, de les càpsules emergeixen els juvenils.

 

Es pot confondre?

Amb altres espècies del gènere Mitrella, les diferencia l’estoma, que en el cas de Mitrella broderipi no és molt angost i el canal sifonal és curt.

 

Taxonomia

Fílum: Mollusca, Classe: Gastropoda, Subclasse: Caenogastropoda, Ordre: Neogasteropoda, Família:Columbellidae, Gènere: Mitrella

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB