Horari d'atenció al Públic:

Dilluns: 11h a 15h
Dimarts: 17h a 19h
Dimecres: 11h a 15h
Dijous: 17h a 19h
Divendres: 12h a 15h


Tlf i WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 14. Mol·luscs - Baboses marines » Paradoris indecora es / en

Nom científic: Paradoris indecora

(Bergh, 1881)

Nom comú:

Grup: 14. Mol·luscs - Baboses marines

Tipus paisatge: Cap en particular

Fondària:

Mides: Fins a 2 cm

Com és?

És un opistobranqui amb el cos ovalat, aplanat dorsoventralment i presenta grans tubercles (porció engruixida que és capaç d'emmagatzemar substàncies de reserva) en forma de conus al mantell, estant els de major mida situats per les dues línies que van des de cada rinòfor (apèndix sensorial situat al cap amb funcions tàctils i quimioreceptores) fins a les dues bandes de les brànquies. Els tentacles orals tenen forma de dit i estan incrustats longitudinalment. El color del mantell és variable, en tenim de color marró-grisós clar amb taques més fosques fins a color marró-grisós oscur amb taques clares. El peu i la part inferior del mantell són blancs amb taques marró fosc.

 

On viu?

Distribuït pel Mediterrani, aigües europees, el nord-est Atlàntic i Portugal. Viuen sobre el gènere d'esponja Sarcotragus.

 

Com s'alimenta?

Són carnívors. S'alimenten menjant esponges, del génere Sarcotragus, Dysidea fragilis i Ircina fasciculata.

 

Com es reprodueix?

Els nudibranquis són hermafrodites i quan copulen hi ha un intercanvi d'esperma. Hi ha connexió directa dels orificis genitals. Pon els ous un a continuació de l'altre en forma de cordó. El nombre d'observacions és molt baix i per tant és molt arriscat establir una hipòtesi sobre el seu cicle de vida.

 

Curisositats

·  Tenen un sistema defensiu mitjançant el qual desprenen, a través del mantell, un líquid viscós de color blanquinós.

· El color dels exemplars de major mida coincideix amb el del substrat on s'han localitzat esponges del gènere Sarctotragus, damunt les que passen desapercebuts.

 

Taxonomia

Fílum: Mollusca, Classe: Gastropoda, Infraclasse: Opistobranchia, Ordre: Nudibranchia, Família: Discodorididae, Gènere: Paradoris

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB