Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dilluns de 14h a 17h, Dimarts i dijous de 17h a 20h

MATINS:
Dimecres i Divendres de 12h a 15h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 14. Mol·luscs - Baboses marines » Paraflabellina gabinierei es / en

Nom científic: Paraflabellina gabinierei

(Vicente, 1975)

Nom comú:

Grup: 14. Mol·luscs - Baboses marines

Tipus paisatge: Cap en particular

Fondària: Fins als 30 m

Mides: Fins a 3 cm

Com és?

Nudibranqui de cos allargat i estret. Té el cos de color blanc i presenta uns tentacles orals llargs i afilats. També té uns rinòfors, que solen ser més llargs que els tentacles orals, afilats i anellats. Al llarg del cos presenta unes cerates de color marró fosc amb la punta blanca, que estan agrupades entre 7 i 9 feixos. De fet, hi ha dues fileres de cerates, una anterior i una posterior. Normalment la anterior conté més cerates que la posterior. Dins de cada filera hi ha cerates amb una mida visiblement més gran que les altres.

 

On viu?

 Viu en fons rocosos rics en hidrozous. També és freqüent a l’entrada de coves. Es considera una espècie bentònica i endèmica del Mediterrani.

 

Com s’alimenta?

S’alimenta de l'hidrozou Eudendrium racemosum.

 

Com es reprodueix?

És hermafrodita. Utilitza la fecundació creuada.

 

Es pot confondre?

Es pot confondre amb l’espècie Facelinopsis marioni, encara que aquesta espècie té el cos rosat i les cerates tenen una línia blanca a la part anterior. També es pot confondre amb l’espècie Dondice banyulensis, però aquesta té els tentacles orals molt més llargs i la disposició dels cerates és diferent i d’un color més pàl·lid.

 

Curiositats

· Aquest nudibranqui ha anat canviant de nom. Anteriorment se l'havia conegut també com a Flabellina gabinierei o com a Piseinotecus gabinierei

 

Taxonomia

Fílum: Mollusca, Classe: Gastropoda, Subclasse: Opistrobranchia, Orden: Nudibranchia, Subordre: Aeolidiina, Família: Flabellinidae, Gènere: Paraflabellina

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB