Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dilluns de 14h a 17h, Dimarts i dijous de 17h a 20h

MATINS:
Dimecres i Divendres de 12h a 15h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 14. Mol·luscs - Baboses marines » Paraflabellina ischitana es / en

Nom científic: Paraflabellina ischitana

Hirano & Thompson, 1990

Nom comú:

Grup: 14. Mol·luscs - Baboses marines

Tipus paisatge: Cap en particular

Fondària: Entre 5 i 50 m

Mides: Fins a 2 cm

Com és?

La seva mida oscil·la entre el centímetre i mig i els dos centímetres i mig. El cos, els rinòfors (banyes), els tentacles orals i la base de les cerates (apèndixs dorsals) són de color violeta, encara que les puntes dels tentacles orals, les cerates i d'ambdós rinòfors són de color blanc opac. Els rinòfors tenen estries laminars disposades de forma perpendicular a l'eix longitudinal.  L'interior de les cerates és de color taronja o inclús vermell, ja que la pell d'aquestes és transparent i el que realment s'observa és el sistema digestiu.

 

On viu?

Viu entre els 5 i els 50 metres en parets rocalloses amb abundants hidrozoos.

 

Com s'alimenta?

S'alimenta d'hidrozous incorporant els cnidòcits dels cnidaris a les cerates. Com tots els nudibranquis, s'alimenta raspant el seu aliment, en aquest cas, els pòlips, amb la ràdula. Totes les cites sobre alimentació parlen exclusivament d'hidrozous del gènere Eudendrium.

 

Com es reprodueix?

Són hermafrodites i utilitzen la fecundació creuada. Les postes queden damunt de les colònies d'hidrozous i són de color rosat.

 

Es pot confondre?

Es pot confondre fàcilment amb Edmunsella pedata o amb Flabellina affinis. En el cas de Flabellina pedata, l'absència de lamel·les als rinòfors, és el tret distintiu. En el cas de Flabellina affinis, espècie que també té els rinòfors lamel·lats, el tret distintiu són els conductes gàstrics de les cerates. En el cas de Flabellina ischitana es reconeix clarament el conducte que arriba fins al final dels apèndixs dorsals. Flabellina affinis té, en canvi, una zona opaca a la punta de les cerates que impedeix veure la part final del conducte gàstric.

 

Curiositats

· Etimològicament "Flabellina" significa "forma de ventall"

 

Taxonomia

Ordre: Nudibranchia, Subordre: Aeolidina, Família: Flabellinidae, Gènere: Paraflabellina

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB