Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dilluns de 14h a 17h i Dijous de 17h a 20h

MATINS:
Dimarts, Dimecres i Divendres d'12h a 15h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 13. Mol·luscs - Cargols » Pusia tricolor es / en

Nom científic: Pusia tricolor

(Gmelin, 1791)

Nom comú:

Grup: 13. Mol·luscs - Cargols

Tipus paisatge: Cap en particular

Fondària:

Mides: Fins a 1 cm

Com és?

Pusia és un gènere de petits i mitjans cargols de mar de la família Costellariidae. No hi ha gaire informació d'aquesta espècie en concret. Els individus que pertanyen a aquesta família es caracteritzen per una petxina fusiforme allargada amb fort plec columelar (desembocadura de la vora del fus) i amb costelles axials normalment ben desenvolupades. El seu color pot variar una mica, però sempre manté el patró constant.

 

On viu?

És pròpia de l’Atlàntic pròxim i de la Mediterrània occidental, sent especialment freqüent a la zona propera a Grècia i Itàlia. Es pot trobar sota pedres o enterrada a la sorra en badies properes a la costa.

 

Com s’alimenta?

Una particularitat interessant dels Costellariidae és la seva alimentació i dieta, encara que s'han publicat molt poques observacions. Els éssers vius que inclou aquesta família són carnívors i s’alimenten de diverses espècies de gasteròpodes.

 

Com es reprodueix?

La reproducció és sexual, com la majoria de cargols gasteròpodes. Això vol dir que es poden observar individus amb un aparell femení clarament diferenciat i altres amb un de masculí. Després de la còpula, els espermatozous són guardats en un receptacle seminal on es produeix la fecundació i es formen les càpsules circulars, en forma de lent, que contenen els ous. Aquestes càpsules són dipositades sobre roques, algues, etc. L'estadi larvari és planctònic.

 

Curiositats

· Aquesta espècie també es coneixia com a Vexillum tricolor. Actualment, el nom acceptat és Pusia tricolor.

· Hi ha molt poca informació d’aquesta espècie, i en general molt poca del gènere Pusia. La família Costellariidae ha estat poc estudiada en termes d’anatomia i ecologia i són poques les aportacions que s’han publicat.

 

Taxonomia

Fílum: Mollusca, Classe: Gastropoda, Família: Costellariidae, Gènere: Pusia

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB