Horari d'atenciˇ al P˙blic:

TARDES:
Dilluns de 14h a 17h, Dimarts i dijous de 17h a 20h

MATINS:
Dimecres i Divendres de 12h a 15h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espŔcies » 11. Cucs - PlanÓries » Stylochus pillidium es / en

Nom cientÝfic: Stylochus pillidium

(Goette, 1881) Lang 1884

Nom com˙:

Grup: 11. Cucs - PlanÓries

Tipus paisatge: Immersiˇ observant la vida de sota les pedres

FondÓria: Entre 5 i 50 m

Mides: Fins a 3 cm

Com és?

És una planària (cuc pla) amb la zona del cap lleugerament més ample que la cua. De color bru-blanquinós, amb taques marrons, que pot mesurar uns 3-5 centímetres de longitud, amb les vores ondulades. La part de sota, cara ventral, és blanca. Té la superfície llisa. Els ulls estan situats al marge del cos i als tentacles. Aquests estan presents a la zona del cap i tenen la punta de color blanc intens. No té òrgan adhesiu.

 

On viu?

Viu normalment sobre fons de roca, en parets verticals i a sobre d'algues calcàries, esponges, briozous o tunicats. Es troba normalment entre els 5 i els 40-50 metres de fondària (a la zona infralitoral).

 

Com s'alimenta?

Les planàries són carnívores. Totes elles tenen predilecció pels animals sedentaris i colonials com els briozous, els cnidaris, els ascidis, els mol·luscs i alguns crustacis o cucs poliquets.

 

Es pot confondre?

Es pot confondre amb altres planàries de mida i coloració semblant, com Planocera ceratommata. Stylochus pillidium és, però, menys transparent i pràcticament no té punts blancs sobre el cos. També es pot presentar amb altres coloracions vermelloses, o brunes, i amb altres tonalitats, més clares o més fosques.

 

Curiositats

· Aquest gènere és un enemic freqüent dels cultius d'ostres

· Les planàries presenten una capacitat de regeneració fantàstica, de manera que un tros molt petit de cos pot donar lloc a animals complets

 

Taxonomia

Fílum: Platyhelminthes, Subfílum: Turbellaria, Infrafílum: Rhabditophora, Ordre: Polycladida, Subordre: Acotylida, Família: Stylochiae, Gènere: Stylochus

Guia d'espŔcies


GUIA D'ESP╚CIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espŔcies
RSS Noticies CIB