Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dilluns de 14h a 17h i Dijous de 17h a 20h

MATINS:
Dimarts, Dimecres i Divendres d'12h a 15h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 21. Peixos ossis » Syngnathus typhle rondeleti es / en

Nom científic: Syngnathus typhle rondeleti

De la Roche, 1809

Nom comú: Cat: Agulleta morruda, agulla, mula, músic, peix bada; Cast: Pez aguja mula mediterránea; Eng: Deep-snouted pipefish; Fr: Siphonostome de Méditerranée

Grup: 21. Peixos ossis

Tipus paisatge: Immersió en praderia

Fondària: Fins a 30 m

Mides: Fins a 35 cm

Com és?

És un peix amb el cos allargat que té forma d'agulla. Té la boca rectangular, molt aplanada i de la mateixa alçada que el cos. Cua en forma de ventall. Presenta un color verd-marronós i pot tenir taques o bandes al voltant del cos. De fet s'assembla molt a una fulla de Posidònia pansida. El seu cos pot arribar als 35 centímetres de mida.

 

On viu?

Aquest peix viu a la Posidonia oceanica o en zones on s'acumulen les fulles mortes d'aquesta planta. El podem trobar habitualment a profunditats de fins a 30 metres.


Com s'alimenta?

És un depredador que es camufla entre la Posidònia en posició vertical on captura les seves preses, que normalment són crancs.

Com es reprodueix?

Quan volen reproduir-se fan una dansa nupcial i, a continuació, la femella introdueix els ous al mascle on van a la bossa incubadora. Els alevins maduraran durant 3 setmanes i, després, seran expulsats al mar.

Es pot confondre?

Normalment es confon amb Syngnathus acus, ja que tots dos tenen el cos allargat i poden ser de la mateixa mida. Tot i això, la forma de la boca, de la mateixa alçada que la resta de l'animal, és el tret característic que permet distingir amb facilitat a l'agulleta morruda de l'agulleta comú.

Curiositats

· La dansa nupcial pot arribar a durar un parell d'hores i es pot observar com la femella es recargola al voltant del mascle per subjectar-se.
· És un gran mestre del camuflatge. De fet normalment se'l confon amb una fulla mústia de Posidonia oceanica.

Taxonomia

Fílum: Chordata, Subfílum: Vertebrata, Classe: Actinopterygii, Ordre: Syngnathiformes, Familia: Syngnathidae

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB