» Reportatge


El Thalassa sobre el CIB

ON-LINE, al següent enllaç:

Thalassa "Busseig mediambiental"

Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dimarts i Dijous de 18 a 21 h

MATINS:
Dilluns, Dimecres i Divendres d'11.30 a 14.30h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Guia d'espècies » 14. Mol·luscs - Opistobranquis » Trapania lineata es / en

Nom científic: Trapania lineata

Haefelfinger, 1960

Nom comú:

Grup: 14. Mol·luscs - Opistobranquis

Tipus paisatge: Cap en particular

Fondària:

Mides: Fins a 2cm

Com és?

El cos és allargat i estret, sent una mica més ample a l'altura dels rinòfors i de les brànquies. Els tentacles propodials són amples i es troben corbats cap a la part posterior mentre que els orals són llargs al igual que els apèndixs extrarrinofòrics i extrabranquials. La cua és puntiaguda. Cos blanc translúcid i per lo general amb un matís de marró. Sobre el cos es distribueixen una sèrie de línies blanques, fines i opaques disposades majoritàriament de manera longitudinal. Aquestes línies poden ser continues o estar fragmentades, unir-se o bifurcar-se, aixi com variar l'amplada I forma. El àpex dels tentacles, rinòfors, brànquies, apèndixs extrarrinofòrics i extrabranquials i la cua són de color groc-ataronjat.

 

On viu?

Es troba aprop de la Península Ibèrica, Illes Balears i altres zones del Mediterrani. Viu ens fons rocosos, normalment sobre esponges del gènere Ircinia o Sarcotragus, havent sigut observada també sota les pedres.

 

Com s'alimenta?

Sembla ser que s'alimenten d'endoproctes (filum Entoprocta). La presa és ingerida sencera una cop ja es troba separada de l'esponja mitjançant les dents de la ràdula.

 

Com es reprodueix?

Són hermafrodites. Mitjançant la còpula i units en sentits oposats, es produeix un intercanvi d’esperma que te com a resultat la fecundació recíproca. Això sol passar durant els mesos de primavera i estiu.

 

Es pot confondre?

Es pot confondre amb Trapania hispalensis. Es diferencia d'ella per la presència de linies blanques en el cas de Trapania lineata.

 

Curiositats

· Trapania ve del grec "drepane" que significa "falç", en referència als seus apèndix laterals.

 

Taxonomia

Fílum: Mollusca, Classe: Opistobranchia, Ordre: Nudibranchia, Subordre: Doridacea, Superfamília: Anadoridoidea, Família: Goniodorididae, Gènere: Trapania

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
» CIB al Facebook


SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK

 

Informació, fotografies de les nostres activitats... i molt més al Facebook

RSS Noticies CIB