Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dilluns de 14h a 17h, Dimarts i dijous de 17h a 20h

MATINS:
Dimecres i Divendres de 12h a 15h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 14. Mol·luscs - Baboses marines » Trinchesia miniostriata es / en

Nom científic: Trinchesia miniostriata

(Schmekel, 1968)

Nom comú:

Grup: 14. Mol·luscs - Baboses marines

Tipus paisatge: Cap en particular

Fondària:

Mides: Fins a 5 mm

Com és?

Es tracta d'un animal de difícil estudi, ja que les seves mides oscil·len entre l'1 i els 5 mm, i, a més a més, és una espècie poc habitual. Es caracteritza per la seva coloració blanca i taronja. Posseeix dos tentacles orals, curts i amb les puntes blanques. Els seus rinòfors són translúcids, amb les puntes també de color blanc. Les seves cerates són blanques amb una glàndula digestiva taronja molt visible a la part més distal de cada cera. El cos, en general, és translúcid i presenta unes línies taronges entre els rinòfors. Igual que el cos, el peu d'aquests individus és translúcid i sense apèndixs.

 

On viu?

Habita aigües poc profundes, entre les algues.

 

Com s’alimenta?

S'alimenta d'hidroides, un ordre de cnidaris hidrozous.

 

Com es reprodueix?

És hermafrodita. El període reproductor és a la primavera. La posta d’ous té forma de cinta transparent amb punts blancs (corresponents als ous) i es col·loquen a prop d’una font d’aliment.

 

Es pot confondre?

Coloració força similar amb Trinchesia genovae tot i que T. genovae és força més gran (fins a 15 mm) i habita en zones més profundes (fins a 40 metres).

 

Curiositats

· La seva principal defensa és reaprofitar les estructures verinoses que excreteu de les seves preses, els hidroids.

· El gènere d'aquest nudibranqui, a causa dels anàlisis moleculars, ha canviat de noms recentment. Inicialment amb el nom Cuthona, el gènere va ser modificat com a Trinchesia, però finalment al 2016 s'ha establert com a nom reconegut el de Tenellia. Al 2017 s'ha tornat a recuperar el de Trinchesia. Tant Cuthona com Tenellia serien, per tant, sinònims que ja no s'accepten.

 

Taxonomia

Regne: Animalia, Fílum: Mollusca, Classe: Gastropoda, Subclasse: Heterobranhia, Infraclasse: Opistobranchia, Ordre: Nudibranchia, Subordre: Aeolidina, Família: Tergipedidae, Gènere: Trinchesia

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB