Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dilluns de 14h a 17h, Dimarts i dijous de 17h a 20h

MATINS:
Dimecres i Divendres de 12h a 15h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 14. Mol·luscs - Baboses marines » Candiella striata es / en

Nom científic: Candiella striata

(Haefelfinger, 1963)

Nom comú:

Grup: 14. Mol·luscs - Baboses marines

Tipus paisatge: Immersió poc fonda

Fondària: Fins a 20 m

Mides: Fins a 15 mm

Com és?

Es tracta d'un nudibranqui petit, que no sol assolir més de 15 mil·límetres i normalment fa uns 5-10 mm. El cos és relativament prim, rectangular i de color blanc translúcid. Té tres ratlles o línies longitudinals negres que són característiques de l’espècie. Aquestes ratlles van de banda a banda del mantell. El vel té sis papil·les orals i hi ha entre quatre i sis grups de brànquies, ramificades en forma d’arbre, que estan disposades al llarg de la vora del mantell.

 

On viu?

Aquest nudibranqui viu en zones rocoses i poc profundes. Normalment es troba entre les parets rocoses molt poblades i amagat entre les algues o esponges. Normalment es troba al Mediterrani.

 

Com s’alimenta?

La seva alimentació es basa en petits corals tous dels gèneres Paralcyonium o Alcyonaea.

 

Com es reprodueix?

És un organisme hermafrodita, tot i això la fecundació és creuada i no sol haver-hi autofecundació. La posta té forma d'espiral i normalment és de color blanc, però pot adquirir diferents tonalitats segons l’alimentació.

 

Es pot confondre?

La principal característica per identificar aquest nudibranqui són les línies que té al llarg del cos de color negre. Això facilita força la seva diferenciació d'espècies semblants com Candiella manicata.

 

Curiositats

· Fins a finals del 2020, aquesta espècie es coneixia com a Tritonia striata. Investigacions de Korshunova i Martynov van determinar llavors que tornaven a pertànyer al gènere Duvaucelia al que ja havien estat assignades anteriorment. Al 2023, però, De Vasoncelos et al, després d'ampliar els estudis genètics de la família dels Tritoniidae, determinen que s'ha de recuperar una denominació anterior i per tant el nom acceptat des de finals del 2023 de l'espècie és Candiella striata.

 

Taxonomia

Fílum: Mollusca, Classe: Gastropoda, Ordre: Nudibranchia, Família: Tritoniidae, Gènere: Candiella

 

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB