Horari d'atenciˇ al P˙blic:

TARDES:
Dilluns de 14h a 17h i Dijous de 17h a 20h

MATINS:
Dimarts, Dimecres i Divendres d'12h a 15h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espŔcies » 11. Cucs - PlanÓries » Yungia aurantiaca es / en

Nom cientÝfic: Yungia aurantiaca

(Delle Chiaje, 1822) Lang 1884

Nom com˙:

Grup: 11. Cucs - PlanÓries

Tipus paisatge: Immersiˇ observant la vida de sota les pedres, Immersiˇ en sorra

FondÓria:

Mides: Fins a 4 cm

Com és?

Planària (cuc pla) que presenta un parell de tentacles a la zona del cap i una ventosa ventral. Té la forma ovalada i allargada, amb les vores ondulades. De coloració taronja intensa amb puntejat blanc, amb una finíssima banda al marge de color blanc. La superficie del cos és llisa.

 

On viu?

No es coneixen masses dades sobre on viu aquest gènere, tot i que com la resta de planàries, van associades a fons de sediments amb pedres més o menys planes per a protegir-se.

 

Com s'alimenta?

La gran majoria de les planàries són depredadores i s'alimenten de diversos organismes unicel·lulars, crancs petits, cucs i d'altres.

 

Es pot confondre?

No se sol confondre tot i que moltes vegades les planàries es confonen amb els nudibranquis. Es diferencien perquè les planàries tenen el cos pla i no tenen corona branquial.

 

Curiositats

· La planàries presenten una capacitat de regeneració fantàstica, de manera que un tros molt petit de cos pot donar lloc a animals complets.

· No és una espècie freqüent al Mediterrani. En canvi, s'ha observat i en gran nombre al mar Cantàbric. Probablement és una espècie que prefereix aigües més fredes que altres representants de la seva família.

 

Taxonomia

Fílum: Platyhelminthes, Subfílum: Turbellaria, Infrafílum: Rhabditophora, Ordre: Polycladida, Família: Pseudocerotidae, Gènere: Yungia

Guia d'espŔcies


GUIA D'ESP╚CIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espŔcies
RSS Noticies CIB