Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dilluns de 14h a 17h, Dimarts i dijous de 17h a 20h

MATINS:
Dimecres i Divendres de 12h a 15h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 06. Cnidaris-Meduses » Hydractinia inermis es / en

Nom científic: Hydractinia inermis

(Allman, 1872)

Nom comú:

Grup: 06. Cnidaris-Meduses

Tipus paisatge: Immersió poc fonda

Fondària: 5-20 m

Mides: Fins a 8 mm

Com és?

Les colònies que forma aquest cnidari poden viure en diferents substrats d’algues, pastures marines o associats a crustacis i hidrozous. Es caracteritza per presentar gastrozooides amb una copa perisarc basal i un nombre relativament petit de tentacles (uns 20) en dos o més verticils, i per gonozooides amb dos verticils de tentacles. Les femelles presenten gran quantitat d’ous. No presenten espines a l’hidrozou.

 

On viu?

És una espècie litoral, es pot trobar a nivell de marea fins a 75 metres de profunditat. És una espècie endèmica del Mediterrani. Exactament se situa al mar Adriàtic i a l'est i a l'oest del Mediterrani.

 

Com s’alimenta?

Els hidrozous es caracteritzen per viure en simbiosi amb un bivalve mitjançant el qual reben aliment a canvi de la protecció contra els intrusos.

 

Com es reprodueix?

El cicle bàsic d’un hidrozou inclou una etapa bentònica colonial que es reprodueix asexualment, i una en la qual és medusa pelàgica que es reprodueix sexualmentl. Aquesta última etapa es produïda asexualment per la colònia. Es reprodueix als mesos de febrer, abril i maig. Durant aquests mateixos mesos la podem trobar al mar.

 

Es pot confondre?

Picard (1958b) considera que és coespecífica (pertanyen a la mateixa espècie) amb Podocoryna fucicola (Sars,1857) i Clava nana (Motz-Kossowska de 1905), sense donar cap informació addicional.

 

Curiositats

· El gènere i la taxonomia en l'àmbit d’espècie de la família Hydroactiniidae, tot i ser una de les més estudiades de la classe Hydrozoa, són bastant inestables i disputats.

· Aquesta espècie també se cita com a Stylactaria inermis.

 

Taxonomia

Fílum: Cnidaria, Classe: Hydrozoa, Ordre: Anthoathecata, Família: Hydractiniidae, Gènere: Hydractinia

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB