Horari d'atenció al Públic:

Dilluns: 11h a 15h
Dimarts: 17h a 19h
Dimecres: 11h a 15h
Dijous: 17h a 19h
Divendres: 12h a 15h


Tlf i WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 02. Algues vermelles » Liagora viscida es / en

Nom científic: Liagora viscida

(Forsskål) C. Agardh, 1822

Nom comú:

Grup: 02. Algues vermelles

Tipus paisatge: Immersió poc fonda

Fondària: A la franja litoral fins a pocs metres de profunditat

Mides: De 5-10 cm d’alçada

Com és?

Alga erecta, arborescent amb un cos vegetatiu tubular més o menys aplanat, molt ramificat dicotòmicament (cada eix es divideix en dues parts iguals) i regularment. Totes les ramificacions tenen la mateixa alçada i un gruix a la base d'1-2 mm que es va aprimant cap amunt. Color blanc verdós, ja que està calcificada, excepte als extrems de les branquetes que, com que no estan calcificats, són de color porpra a rogenc. Malgrat que la calcificació no és rígida, sinó molt flexible, però consistent. A més, té un tacte llefiscós. De 5-10 cm d'alçada. Es fixa al substrat mitjançant un disc. Sol créixer en companyia d'altres algues.

 

On viu?

Viu sobre roques poc profundes o molt superficials, a la franja litoral fins a pocs metres de profunditat, a llocs encalmats i ben il·luminats. Es troba al Mediterrani, Atlàntic pròxim, Adriàtic, Còrsega, Mar Jònic i al llarg de la costa francesa, espècie cosmopolita.

 

Quan es pot trobar?

Es desenvolupa principalment a finals de primavera, però ja es pot observar des de febrer, i durant l'estiu.

 

Com es reprodueix?

Com totes les floridofícies, té un cicle complex que presenta tres formes vitals, una d'aquestes és sempre paràsita de l'individu que l'origina. Té un cicle de vida heteromorf, o sigui, les dues generacions lliures (no paràsites) tenen un aspecte diferent.

 

Taxonomia

Imperi: Eukaryota, Regne: Plantae, Subregne: Biliphyta, Divisió: Rhodophyta, Subdivisió: Rodophytina, Classe: Florideophyceae, Subclasse: Nemaliophyceae, Ordre: Nemaliales, Família: Liagoraceae, Gènere: Liagora

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB