Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dilluns de 14h a 17h i Dijous de 17h a 20h

MATINS:
Dimarts, Dimecres i Divendres d'12h a 15h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 10. Cucs » Lanice conchilega es / en

Nom científic: Lanice conchilega

Pallas, 1766

Nom comú: Cat: Cuc paleta; Cast: Gusano albañil

Grup: 10. Cucs

Tipus paisatge: Immersió en sorra

Fondària:

Mides: Fins a 10 cm

Com és?

Cuc d'uns 30 centímetres de longitud. Cos segmentat amb fins a 300 segments, allargat, que es va fent estret per la part posterior. Hi ha 2 lòbuls triangulars en el segment que porta a la boca i estan units en la zona ventral per un collaret, que rodeja una sèrie de tentacles alimentaris de color blanc que són contràctils, però no es poden retraure totalment. En aquesta zona hi ha 3 parells de brànquies molt ramificades arborescents de color vermell. És de colors variats, groguenc, rosat o marró, verd en època de reproducció.

 

On viu?

Viu en un tub format amb grans de sediment, sorra o trossos de petxina. La part final del tub està dividida en branques més fines a les que introdueix els tentacles alimentaris. Viu en fons tous, a partir de 5 metres de profunditat, enterrat i només es veu la part ramificada del tub.

 

Com s'alimenta?

Filtra aigua amb els tentacles, de la que extreu organismes planctònics i detritus. També atrapa partícules nutritives que es troben just a la seva superfície.

 

Com es reprodueix?

No es coneix gaire la seva reproducció, però segurament es reprodueix com altres anèl·lids marins, expulsant els òvuls i l'esperma a l'aigua.

 

Curiositats

Per fer el tub de petxines i sediments, el que fa es recol·lectar petites partícules ajudant-se amb els seus tentacles. Enganxa els materials entre si amb una secreció.

 

Taxonomia

Fílum: Annelida, Classe: Polychaeta, Subclasse: Sedentaria, Ordre: Terebellida, Família: Terebellidae, Gènere: Lanice

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB