Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dilluns de 14h a 17h i Dijous de 17h a 20h

MATINS:
Dimarts, Dimecres i Divendres d'12h a 15h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 20. Peixos cartilaginosos » Carcharhinus plumbeus es / en

Nom científic: Carcharhinus plumbeus

(Nardo, 1827)

Nom comú: Cat: Tauró gris, ca marí, tauró plom; Cast: Tiburón trozo, jaquetón de Milberto; Eng: Sandbar shark; Fr: Requin gris; De: Sandbankhai

Grup: 20. Peixos cartilaginosos

Tipus paisatge: Immersió en aigües obertes

Fondària: 1-100 m

Mides: Fins 3 m

Com és?

És un tauró que mesura uns 250 centímetres, té una mida considerable per a un peix del mediterrani. Té un cos ample, i el morro força curt. L'origen de l'aleta dorsal és al mateix nivell que a les aletes ventrals. Té més d'una filera de dents recanviables i de forma triangular. La seva coloració és grisenca, cap a color bronze vist des de sobre, per sota és blanc.

 

On viu?

Li agrada nedar molt a prop del fons, sobretot si és sorrenc. Normalment viu a més de 50 metres de la costa.

 

Com s'alimenta?

Menja petits peixos o crustacis que troba sota la sorra o nedant aprop dels fons on habita. Els captura amb la seva potent mandíbula i les afilades dents que pot recanviar cada cert temps.

 

Com es reprodueix?

És vivípar, o sigui que manté les cries al seu interior fins que es valen per si mateixes. Cria cada 2 o 3 anys i fa de 6 a 14 cries que fan de 50 a 60 centímetres al néixer.

 

Es pot confondre?

És pot confondre amb Carcharhinus limbatus (Müller & Henle, 1839), però tenen una diferència molt important. Aquest últim té les puntes de les aletes de color negre, és de color més clar i de mida més petita.

 

Curiositats

· Els taurons com aquest tenen un sistema de localització de preses molt curiós. Són capaços de sentir els impulsos elèctrics que genera qualsevol animal i localitzar-lo. Poden detectar i trobar peixos i crustacis encara que estiguin enterrats sota la sorra!

 

Taxonomia

Fílum: Chordata, Classe: Chondrichthyes, Ordre: Carcharhiniformes, Familia: Carcharhinidae, Gènere: Carcharhinus, Espècie: Plumbeus

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB