Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dilluns de 14h a 17h, Dimarts i dijous de 17h a 20h

MATINS:
Dimecres i Divendres de 12h a 15h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 02. Algues vermelles » Peyssonnelia rubra es / en

Nom científic: Peyssonnelia rubra

(Greville) J. Agardh, 1851

Nom comú:

Grup: 02. Algues vermelles

Tipus paisatge: Immersió poc fonda

Fondària: Fins a 60 m

Mides: De 4 a 10 cm de diàmetre

Com és?

Alga laminar de 4 a 10 centímetres de diàmetre i de color vermell granatós. Vora fina, membranosa i translúcida, en forma de ventall. Tal·lus molt poc calcificat, pla, una mica estriat concèntricament a la part superior, amb lòbuls superposats i que es fixen al substrat feblement mitjançant rizoides i només per la part posterior.

 

On viu?

Propia de l'infralitoral. Es presenta en fons rocosos, poc il·luminats, ombrívols i de moderat hidrodinamisme. També en fons detrítics, fixant-se sobre algues o restes calcàries. També pot viure entre rizomes de Posidonia.

 

Com es reprodueix?

El seu cicle de vida presenta dues generacions diferents de morfologia idèntica. La primera generació és un organisme, el gametòfit, portador de gàmetes masculins i femenins dins de conceptacles anomenats gametangis. Aquests gàmetes, anomenats espermatozoide i ovocèl·lula, es fusionen i donen lloc a un embrió que creixerà i esdevindrà la segona generació, l'esporòfit. Aquest conté esporangis semiesfèrics en grups de 4, que produeixen 4 espores disposades en creu, cadascuna de les quals desenvoluparà un nou gametòfit.

 

Es pot confondre?

Aquesta espècie es pot confondre amb altres del mateix gènere, que es diferencien per característiques microscòpiques del tal·lus.

 

Taxonomia

Regne: Plantae, Subregne: Biliphyta, Fílum: Rhodophyta, Classe: Florideophyceae, Ordre: Peyssonneliales, Família: Peyssonneliaceae, Gènere: Peyssonnelia

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB