Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dilluns de 14h a 17h, Dimarts i dijous de 17h a 20h

MATINS:
Dimecres i Divendres de 12h a 15h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 10. Cucs » Polycirrus sp. es / en

Nom científic: Polycirrus sp.

Nom comú:

Grup: 10. Cucs

Tipus paisatge: Immersió en praderia, Immersió poc fonda, Immersió fonda

Fondària: A partir de 5 m

Mides: Fins a 15 cm

Com és?

El gènere Polycirrus representa un poliquet de cos allargat, que pot arribar a mesurar uns 15 centímetres, compost per una regió toràcica (12 setígers) i una regió abdominal amb un nombre variable de segments. Consta d'un lòbul cefàlic amb una estructura de grans dimensions en forma de collaret i un gran nombre de tentacles filiformes. Brànquies absents. Ganxos toràcics disposats en una sola fila. El color pot variar entre blanc groguenc, ataronjat o més vermell. Es tracta d'un poliquet força abundant.

 

On viu?

Viu a l'interior d'un tub mucós fix en diferents tipus de substrats. És freqüent en fons rocosos i també en praderies de Posidonia oceanica. Del substrat només sobresurten els tentacles, els quals es troben recolzats sobre el mateix. La profunditat on sol establir-se pot variar, des d'aigües superficials fins a grans profunditats.

 

Com s'alimenta?

Detritívors o filtradors. Amb la seva corona de llargs tentacles busca partícules orgàniques que li serveixen d'aliment. Amb l'ajuda d'uns cilis molt fins s'emporta el material a la boca. Si toquem un d'aquests tentacles, es contrauen amb rapidesa.

 

Com es reprodueix?

Presenta sexes separats. Produeix ous que són fertilitzats externament. Sembla que té una larva planctònica lecitotròfica. Hi ha poca informació sobre la fecunditat i la biologia larvària d'aquest gènere.

 

Curiositats

· Presenten una gran facilitat per autotomitzar-se, és a dir, alliberar una part del seu cos.

 

Taxonomia

Fílum: Annelida, Classe: Polychaeta, Subclasse: Canalipalpata, Ordre: Terebellida, Subordre: Terebellomorpha, Família: Terebellidae, Subfamília: Polycirrinae, Gènere: Polycirrus

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB