» Reportatge


El Thalassa sobre el CIB

ON-LINE, al següent enllaç:

Thalassa "Busseig mediambiental"

Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dimarts i Dijous de 18 a 21 h

MATINS:
Dilluns, Dimecres i Divendres d'11.30 a 14.30h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Guia d'espècies » 18. Estrelles de mar » Hacelia attenuata es / en

Nom científic: Hacelia attenuata

(Gray, 1840)

Nom comú:

Grup: 18. Estrelles de mar

Tipus paisatge: Immersió fonda

Fondària: A partir dels 20m

Mides: Fins a 25cm

Com és?

És una estrella de mar amb 5 braços arrodonits, que s'insereixen en el petit disc corporal amb la seva base més ampla i que es van estrenyent cap a l'extrem fins a acabar en punta. Mida de fins a 20 centímetres. Costat superior amb pàpules visibles disposades en 10 clares fileres longitudinals al llarg dels braços. Color vermell-ataronjat, vermell-terrós o vermell escarlata.

 

On viu?

Viu sobre tot tipus de substrats durs entre els 3 i els 150 metres de profunditat, especialment entre els 20 i els 50 metres. Espècie més aviat esciòfila (viu en llocs poc il·luminats) que apareix sota sortints rocosos, en coves i en comunitats coralígenes. Viu tant a l'Atlàntic com al Mediterrani.

 

Com s'alimenta?

S'alimenta d'esponges.

 

Es pot confondre?

Es pot confondre amb les altres dues espècies d'estrelles de mar de color vermell de la Mediterrània. Echinaster sepositus presenta pàpules visibles a la part superior però disposades irregularment i Ophidiaster ophidianus no exhibeix pàpules ben visibles i a més aquestes estan ordenades en 8 fileres longitudinals.

 

Curiositats

· Fuig de la llum, de manera que es pot veure a coves i cavitats, o per la nit.

 

Taxonomia 

Fílum: Echinodermata, Subfílum: Asterozoa, Classe: Asteroidea, Ordre: Valvatida, Família: Ophidiasteridae, Gènere: Hacelia

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
» CIB al Facebook


SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK

 

Informació, fotografies de les nostres activitats... i molt més al Facebook

RSS Noticies CIB