» Reportatge


El Thalassa sobre el CIB

ON-LINE, al següent enllaç:

Thalassa "Busseig mediambiental"

Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dimarts i Dijous de 18 a 21 h

MATINS:
Dilluns, Dimecres i Divendres d'11.30 a 14.30h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Guia d'espècies » 15. Briozous » Reptadeonella violacea es / en

Nom científic: Reptadeonella violacea

(Johnston, 1847)

Nom comú:

Grup: 15. Briozous

Tipus paisatge: Immersió poc fonda

Fondària: Fins a 20m

Mides: Fins a 15cm

Com és?

És una colònia incrustant de fins a 15 centímetres de diàmetre. Els individus que la composen són ovalats i tenen un tamany d’uns 0,5 mm de llarg i 0,3 mm d’ample. El color és bru fosc amb una lleugera brillantor violàcia.

 

On viu?

El trobem entre 2 i 20 metres de profunditat. Recobreix tot tipus de substrats durs a llocs ben il·luminats de moderat hidrodinamisme. Sovint en llocs amb poques macroalgues i on habiten algues incrustant (Lithophyllum sp.). També coexisteix amb altres briozous incrustants (Schizoporella sp.)  La seva distribució abasteix tot el Mediterrani i varies zones de l’Atlàntic oriental.

 

Com s’alimenta?

 S'alimenta gràcies als tentacles dels autozooides, que poden filtrar diatomees (algues unicel·lulars), que són la base de la seva alimentació.

 

Com es reprodueix?

És capaç de reproduir-se sexualment mitjançant els gonozooides, donant lloc a una larva nedadora que es fixarà al substrat tot formant una nova colònia. El creixement de la nova colònia es donarà de forma asexual. També es pot reproduir asexualment desenvolupant la nova colònia a partir de la fragmentació de les branques.

 

Curiositats

· El seu hàbitat es manté sempre sense macroalgues gràcies a la convivència amb macroherbívors com Paracentrotus o Arbacia.

· Presenta epibionts (organismes que viuen a sobre) como ara foraminífers i algues unicel·lulars,  que no semblen afectar negativament la seva supervivència. 

 

Taxonomia

Filum: Bryozoa , Classe: Gymnolaemata, Ordre: Cheilostomatida, SubOrdre: Ascophora, Família: Adeonidae, Gènere: Reptadeonella 

 
» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
» CIB al Facebook


SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK

 

Informació, fotografies de les nostres activitats... i molt més al Facebook

RSS Noticies CIB