Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dilluns de 14h a 17h, Dimarts i dijous de 17h a 20h

MATINS:
Dimecres i Divendres de 12h a 15h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 16. Crustacis » Brachycarpus biunguiculatus es / en

Nom científic: Brachycarpus biunguiculatus

(Lucas, 1846)

Nom comú:

Grup: 16. Crustacis

Tipus paisatge: Immersió nocturna, Immersió en praderia

Fondària:

Mides: Fins a 6 cm

Com és?

La família es caracteritza per tenir el primer parell de potes acabat en pinça i el carp del segon parell no és subdividit. Brachycarpus biunguiculatus es diferencia pels 7 (rarament 8) dents aguts al marge superior dos dels quals es troben darrere l’ull, i 3 (rares vegades 2-4) dents al marge inferior d’àpex simple. L’escafocerit (branca externa de la base de l’antena, també anomenat escama) molt allargat, amb espina lateral depassant el marge anterior. Primer parell de potes delicades, amb el dit més llarg que la palma. Segon parell molt robust i llarg, que supera l’escafocerit. El dactiliopodi (dit mòbil de les pinces) dels pereiòpodes (les cinc potes toràciques) amb 2 ungles.

 

On viu?

Solen viure entre les roques i a les praderies de Posidònia de la zona litoral. S’han observat a l'oceà Atlàntic, al mar Mediterrani, al mar Roig.

 

Com s’alimenta?

S’alimenta d’algues, petits crustacis i mol·luscs.

 

Com es reprodueix?

La família Palaemonidae a la qual pertany Brachycrpus biunguiculatus, a diferència de la major part de decàpodes, pot fresar dos cops l’any. B. biunguiculatus ho fa un sol cop a l’octubre.

 

Es pot confondre?

Brachycarpus biunguiculatus es diferencia d'altres espècies del mateix gènere per les 7 (rarament 8) dents agudes al marge superior, dues de les quals es troben darrere l’ull i 3 (rares vegades 2-4), al marge inferior d’àpex simple.

 

Taxonomia

Fílum: Arthropoda, Subfílum: Crustacea, Classe: Malacostraca, Subclasse: Eumalacostraca, SuperOrdre: Eucarida,Ordre: Decapoda, Subordre: Pleocyemata, Infraordre: Caridea, SuperFamília: Palemonoidea, Família: Palemonidae, Subfamília: Palemoninae, Gènere: Brachycarpus

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB