» Reportatge


El Thalassa sobre el CIB

ON-LINE, al següent enllaç:

Thalassa "Busseig mediambiental"

Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dimarts i Dijous de 18 a 21 h

MATINS:
Dilluns, Dimecres i Divendres d'11.30 a 14.30h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Guia d'espècies » 16. Crustacis » Brachycarpus biungiculatus es / en

Nom científic: Brachycarpus biungiculatus

(Lucas, 1846)

Nom comú:

Grup: 16. Crustacis

Tipus paisatge: Immersió nocturna, Immersió en praderia

Fondària:

Mides: Fins a 6cm

Com és?

La família es caracteritza per tenir el primer parell de potes acabat en pinça i el carp del segon parell no es subdividit. Brachycarpus biungiculatus es diferencia per els 7 (rarament 8) dents aguts al marge superior dos del quals es troben darrere l’ull, i 3 (rares vegades 2-4) dents al marge inferior d’àpex simple. L’Escafocerit (branca externa de la base de l’antena, també anomenat escama) molt allargat, amb espina lateral depassant el marge anterior. Primer parell de potes delicades, amb el dit més llarg que la palma. Segon parell molt robust i llarg, que supera l’escafocerit. El dactiliopodi (dit mòbil de las pinces) dels pereiòpodes (les cinc potes toràciques) amb 2 ungles.

 

On viu?

Solen viure entre les roques i a les praderies de Posidònia de la zona litoral. S’han observat a l'oceà Atlàntic, al mar Mediterrani, al mar Roig.

 

Com s’alimenta?

S’alimenta d’algues, petits crustacis i mol·luscs.

 

Es pot confondre?

Brachycarpus biungiculatus es diferencia d'altres espècies del mateix gènere pels 7 (rarament 8) dents aguts al marge superior dos del quals es troben darrere l’ull, i 3 (rares vegades 2-4) dents al marge inferior d’àpex simple.

 

Com es reprodueix?

La família Palaemonidae a la que pertany Brachycrpus biungiculatus, a diferència de la major part de decàpodes, pot fresar dos cops l’any. B. biungiculatus ho fa un sol cop a l’octubre.

 

Taxonomia

Fílum: Arthropoda, Subfílum: Crustacea, Classe: Malacostraca, Subclasse: Eumalacostraca, SuperOrdre: Eucarida,Ordre: Decapoda, Subordre: Pleocyemata, Infraordre: Caridea, SuperFamília: Palemonoidea, Família: Palemonidae, Subfamília: Palemoninae, Gènere: Brachycarpus

 

Enllaç al glossari

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
» CIB al Facebook


SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK

 

Informació, fotografies de les nostres activitats... i molt més al Facebook

RSS Noticies CIB