» 



COL·LECTIVA DE RECONEIXEMENT PROJECTE PESCAFILS:
 
Abans de començar amb les accions de neteja del projecte PESCAFILS, organitzarem una immersió col·lectiva de reconeixement de la zona el pròxim dissabte 26 de juliol.
 

DADES GENERALS

  • Dia: 26 de juliol
  • Hora de concentració: 10:00h
  • Lloc de concentració: MateuaDive
  • Lloc d'immersió: L'Escala
  • Tipus d'immersió: Cala
  • Nivell: Multinivell 
  • Preu: ampolla gratuïta.
  • Places: 12 bussejadors/es

Es demana portar càmera per documentar els fils de pescar i residus que trobem. La col·lectiva està restringida a 12 places i es recomana un nivell mínim d’immersions per poder realitzar el reconeixement de manera autònoma.
 
Teniu temps per apuntar-vos al formulari fins dijous 24 de juliol a les 19hles places són limitades i es donaran per ordre d'inscripció.
» CALENDARI PROVISIONAL CIB 2025



CALENDARI PROVISIONAL CIB 2025

Ja tenim aquí el Calendari CIB del 2025 amb un munt d'activitats: cursos, sortides col·lectives, neteges... Dóna-li una ullada i reserva't els caps de setmana! 

Horari d'atenció al Públic:

Dilluns: 11h a 15h
Dimarts: 17h a 19h
Dimecres: 11h a 15h
Dijous: 17h a 19h
Divendres: 12h a 15h


Tlf i WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Medi Ambient 02 de Febrer 2009

150 científics demanen evitar uns oceans més àcids

Són els majors especialistes científics en ciències del mar i acaben de signar l'anomenada "Declaració de Mònaco" en que demanen que els responsables polítics iniciïn accions immediates per reduir les emissions de CO2. L'objectiu és evitar l'acidificació dels oceans, que pot malmetre extensament els ecosistemes marins. Uns oceans més àcids poden afectar a tots els animals que construeixen l'estructura del seu cos amb carbonat càlcic, principalment les comunitats de corals, però també molts gasteròpodes o els microscòpics foraminífers. Segons han dit els científics de 26 països, l'acidificació ja es pot percebre i s'està accelerant. Aquesta declaració es basa en un informe que parla de quines han de ser prioritats mundials dels científics que es va redactar a l'octubre del 2008 i en que han participat la COI (Commissió Oceanogràfica Intergubernamental) de la Unesco, el SCOR (Comitè Científic d'Investigacions Oceàniques), l'OIEA (l'Organisme Interncional de Energia Atòmica) i el IGBP (Programa Internacional sobre la Geosfera i la Biosfera), i que prepara la reunió que al desembre celebrarà la Conferència pel Canvi Climàtic de l'Unesco a Copenhagen. Trobareu més informació sobre l'acidificació dels oceans en aquesta pàgina de l'EPOCA, el European Project on Ocean Acidification. També us afegim el PDF de la declaració, que curiosament no signa cap científic espanyol.

Publicat per: Jordi Regàs
[«] enrere
» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
» CIB a Instagram


SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM

 

Informació, fotografies de les nostres activitats... i molt més al Facebook o Instagram

RSS Noticies CIB