» Reportatge


El Thalassa sobre el CIB

ON-LINE, al següent enllaç:

Thalassa "Busseig mediambiental"

Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dimarts i Dijous de 18 a 21h

MATINS:
Dilluns, Dimecres i Divendres d'11.30 a 14.30h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Informació al soci 31 de Maig 2020

Covid19: Fase 2, el retorn general (Actualitzat a 8/6/2020)

Finalment ha arribat la fase 2 a tot Catalunya. I això vol dir que dins la regió sanitària ja es pot anar a l'aigua. Encara hi ha limitacions. Són les que us expliquem tot seguit. Una informació, volem recalcar, que es refereix sempre a la pràctica del busseig recreatiu amb equip autònom (amb ampolla de busseig).

 

 

(Informació actualitzada a 8 de juny)

 

Fase 2: Ampliació horària

En aquesta fase en que ha entrat tot Catalunya aquest 8 de juny és quan la pràctica del busseig comença a ser realment factible per a tothom. El motiu: les franges horàries per a la pràctica de l'esport són pràcticament lliures, excepte dues franges reservades per a la gent gran, que són de 10 a 12h del matí i de 19 a 20h del vespre. Sortir del municipi per practicar esport també està permés. Quines limitacions es mantenen? No ens podem moure més enllà de la regió sanitària. Això vol dir que el bussejador de Sant Celoni encara no pot anar a Tossa de Mar, ni a l'Ametlla de Mar, ni a Palamós ni al Port de la Selva, perquè són poblacions en una altra regió sanitària. Sí que pot anar a Mataró, Llavaneres i fins i tot Arenys de Mar.

A les embarcacions, la limitació de grups de gent que no conviu s'amplia a 15 persones. A les instal·lacions a l'aire lliure només s'exigeix la cita prèvia com a condicionant. Als centres de busseig es poden fer servir els vestuaris, però les dutxes encara no.

 

Clica per conèixer les normes generals en Fase 2

 

Fase 3: Millores en l'aforament i moviment entre zones sanitàries en fase igual

Aquesta fase a tot Catalunya sembla que hauria d'entrar en vigor el 22 de juny (si no s'avança). El dissabte 30 de maig es van publicar al BOE les limitacions que s'estableixen. La primera que afecta el busseig és que definitivament s'eliminen totes les franges horàries per a la pràctica esportiva, que es podrà realitzar sense limitació horària. També s'elimina la cita prèvia. La llibertat en la mobilitat s'ampliarà, ara si, a la província. Els bussejadors de Barcelona, per tant, encara no poden anar a Girona. La limitació de l'aforament en embarcacions s'amplia a 20 persones. Pel que fa als centres de busseig es poden fer servir les dutxes.

 

Clica per conèixer les normes generals en Fase 3

 

Fase de normalitat

Es poden tornar a fer immersions nocturnes (amb les limitacions de sempre) i es recupera la llibertat de circulació. Sembla que l'únic que es mantindrà a partir d'aquest moment seran les mesures d'autoprotecció com la mascareta, però caldrà veure l'obligatorietat i en quins casos.

 

Hem afegit a aquesta notícia un parell de documents. El de les mesures de protecció i neteja que recomana DAN i ABRE, i la resposta signada per Marina Mercant a una consulta de la Fedas, on al darrer apartat es confirma que el busseig amb equip propi no representa cap perill per al contagi del Covid-19, així com la constatació que en cas d'emergència per manca d'aire s'ha d'utilitzar exclusivament l'octopus.

Publicat per: Jordi Regàs
[«] enrere
» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
» CIB al Facebook


SEGUEIX-NOS A FACEBOOK o INSTAGRAM

 

Informació, fotografies de les nostres activitats... i molt més al Facebook o Instagram

RSS Noticies CIB