» 



COL·LECTIVA DE RECONEIXEMENT PROJECTE PESCAFILS:
 
Abans de començar amb les accions de neteja del projecte PESCAFILS, organitzarem una immersió col·lectiva de reconeixement de la zona el pròxim dissabte 26 de juliol.
 

DADES GENERALS

  • Dia: 26 de juliol
  • Hora de concentració: 10:00h
  • Lloc de concentració: MateuaDive
  • Lloc d'immersió: L'Escala
  • Tipus d'immersió: Cala
  • Nivell: Multinivell 
  • Preu: ampolla gratuïta.
  • Places: 12 bussejadors/es

Es demana portar càmera per documentar els fils de pescar i residus que trobem. La col·lectiva està restringida a 12 places i es recomana un nivell mínim d’immersions per poder realitzar el reconeixement de manera autònoma.
 
Teniu temps per apuntar-vos al formulari fins dijous 24 de juliol a les 19hles places són limitades i es donaran per ordre d'inscripció.
» CALENDARI PROVISIONAL CIB 2025



CALENDARI PROVISIONAL CIB 2025

Ja tenim aquí el Calendari CIB del 2025 amb un munt d'activitats: cursos, sortides col·lectives, neteges... Dóna-li una ullada i reserva't els caps de setmana! 

Horari d'atenció al Públic:

Dilluns: 11h a 15h
Dimarts: 17h a 19h
Dimecres: 11h a 15h
Dijous: 17h a 19h
Divendres: 12h a 15h


Tlf i WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Medi Ambient 18 de Gener 2009

El fons marí, greument afectat per la llevantada

Aquest migdia hem pogut comprovar els efectes submarins de la llevantada de Sant Esteve. Ens hem capbussat a Tossa de Mar i hem pogut contemplar un paisatge desolador. Pràcticament totes les algues que durant aquest època recobreixen les roques, la majoria espècies d'algues vermelles i brunes, han desaparegut. Només en zones cobertes encara en queden algunes. Els prats de Posidonia oceanica també s'han vist greument afectats. L'important moviment de sorra que va provocar la llevantada, o les ha arrencat o les ha colgat sota la sorra. A la zona més propera a la costa han desaparegut entre 1 i 3 metres de sorra. El fons que es troba tan bon punt se supera la banyera de Ses Dones i on tradicionalment hi ha hagut uns 6 metres de fondària, avui n'hem mesurat 8,8m. Els científics, com el director del CEAB-CSIC de Blanes, Daniel Martín, tal com mostra aquest vídeo de TV3 ha qualificat la situació com a "catastròfica" i n'ha equiparat els efectes als d'un vessament tòxic com el del petroler "Prestige" o el de les mines d'Aznalcóllar. Segons els investigadors del CEAB, des que s'estudia i s'observa el litoral català, no hi ha precedents d'uns efectes tan severs sobre la fauna i la flora per causa d'un temporal de llevant.

Publicat per: Jordi Regàs
[«] enrere
» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
» CIB a Instagram


SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM

 

Informació, fotografies de les nostres activitats... i molt més al Facebook o Instagram

RSS Noticies CIB