» 



COL·LECTIVA DE RECONEIXEMENT PROJECTE PESCAFILS:
 
Abans de començar amb les accions de neteja del projecte PESCAFILS, organitzarem una immersió col·lectiva de reconeixement de la zona el pròxim dissabte 26 de juliol.
 

DADES GENERALS

  • Dia: 26 de juliol
  • Hora de concentració: 10:00h
  • Lloc de concentració: MateuaDive
  • Lloc d'immersió: L'Escala
  • Tipus d'immersió: Cala
  • Nivell: Multinivell 
  • Preu: ampolla gratuïta.
  • Places: 12 bussejadors/es

Es demana portar càmera per documentar els fils de pescar i residus que trobem. La col·lectiva està restringida a 12 places i es recomana un nivell mínim d’immersions per poder realitzar el reconeixement de manera autònoma.
 
Teniu temps per apuntar-vos al formulari fins dijous 24 de juliol a les 19hles places són limitades i es donaran per ordre d'inscripció.
» CALENDARI PROVISIONAL CIB 2025



CALENDARI PROVISIONAL CIB 2025

Ja tenim aquí el Calendari CIB del 2025 amb un munt d'activitats: cursos, sortides col·lectives, neteges... Dóna-li una ullada i reserva't els caps de setmana! 

Horari d'atenció al Públic:

Dilluns: 11h a 15h
Dimarts: 17h a 19h
Dimecres: 11h a 15h
Dijous: 17h a 19h
Divendres: 12h a 15h


Tlf i WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Investigació i recerca 04 de Febrer 2009

Els avantpassats de les balenes parien a terra ferma

Els protocetidae eren balenes primitives (o arqueocetis) de mitjans de l'Eocè, entre uns 56 i uns 34 milions d'anys enrere. Tenien 4 potes i se'ls considera amfibis, que vivien a l'aigua però descansaven a terra ferma. En unes excavacions al Pakistan (a l'est del Baluchistan), un equip de científics americans, pakistanesos i alemanys han descobert tres esquelets d'aquestes balenes primitives (Maiacetus inuus), un mascle, una femella i un fetus. Ha estat la posició del fetus, amb el cap per davant, la que ha portat als científics a la conclusió que els protocetids d'aquella època encara donaven a llum en terra ferma. L'article ha estat publicat per la revista "Plos one" on es pot consultar on-line. Si us interessa l'evolució de les balenes us hem afegit l'enllaç a una web força interessant. També us hem afegit un arxiu PDF de la Society of Vertebrate Paleontology, on els científics que han trobat aquestes balenes primitives expliquen tot el procés d'extracció.

Publicat per: Jordi Regàs
[«] enrere
» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
» CIB a Instagram


SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM

 

Informació, fotografies de les nostres activitats... i molt més al Facebook o Instagram

RSS Noticies CIB