» 



COL·LECTIVA DE RECONEIXEMENT PROJECTE PESCAFILS:
 
Abans de començar amb les accions de neteja del projecte PESCAFILS, organitzarem una immersió col·lectiva de reconeixement de la zona el pròxim dissabte 26 de juliol.
 

DADES GENERALS

  • Dia: 26 de juliol
  • Hora de concentració: 10:00h
  • Lloc de concentració: MateuaDive
  • Lloc d'immersió: L'Escala
  • Tipus d'immersió: Cala
  • Nivell: Multinivell 
  • Preu: ampolla gratuïta.
  • Places: 12 bussejadors/es

Es demana portar càmera per documentar els fils de pescar i residus que trobem. La col·lectiva està restringida a 12 places i es recomana un nivell mínim d’immersions per poder realitzar el reconeixement de manera autònoma.
 
Teniu temps per apuntar-vos al formulari fins dijous 24 de juliol a les 19hles places són limitades i es donaran per ordre d'inscripció.
» CALENDARI PROVISIONAL CIB 2025



CALENDARI PROVISIONAL CIB 2025

Ja tenim aquí el Calendari CIB del 2025 amb un munt d'activitats: cursos, sortides col·lectives, neteges... Dóna-li una ullada i reserva't els caps de setmana! 

Horari d'atenció al Públic:

Dilluns: 11h a 15h
Dimarts: 17h a 19h
Dimecres: 11h a 15h
Dijous: 17h a 19h
Divendres: 12h a 15h


Tlf i WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Investigació marina 21 de Novembre 2008

Flors de Posidònia al novembre, indicadores del canvi climàtic?

Els biòlegs de l'entitat Submón han trobat durant aquest mes de novembre algunes flors de Posidònia oceànica en els prats de fanerògames que hi ha a la Cala Montgó, al municipi de l'Escala a Girona. La troballa, que es va realitzar durant un estudi encarregat per l'Àrea Protegida de les Illes Medes, que depen de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, podria ser un nou indicador dels efectes del canvi climàtic. Segons expliquen els biòlegs de Submón en el seu blog, "un estudi recent de l’IMEDEA (l'Institut Mediterrani d’Estudis Avançats) indica que la reproducció sexual sembla estar estimulada per la calor." A més afirmen que "la intensitat de la floració augmenta amb les anomalies positives de temperatura del mar (...) que es podria relacionar directament amb un augment de temperatura, produït pel canvi de temperatura global en el medi marí." Us adjuntem el PDF d'un estudi que van realitzar Elena Diaz-Almela, Núria Marbà i Carlos M. Duarte, publicat al 2007 a la revista Global Change Biology, en el que relacionen els rècords de floració de la Posidònia amb el calentament global.

Publicat per: Jordi Regàs
[«] enrere
» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
» CIB a Instagram


SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM

 

Informació, fotografies de les nostres activitats... i molt més al Facebook o Instagram

RSS Noticies CIB