Dos peixos pallasso al Mar Roig
"Nemo" no tornaria a casa
Un estudi americà realitzat amb peixos pallasso demostra que un entorn més àcid, el que preveuen molts científics als oceans del món per culpa del canvi climàtic, interfereix en el sentit de l'olfacte de les seves larves. Tan bon punt surten de l'ou, els petits peixos pallaso passen per una etapa pelàgica que dura algunes setmanes o mesos a mar obert. Finalment la supervivència de moltes d'aquestes espècies coralines depèn del fet que els alevins trobin un habitat adequat on instal·lar-se, un cop han arribat a l'edat adulta. Però amb nivells d'acidesa més elevats molts alevins no només perden aquesta capacitat sinó que a més es veuen atrets per olors que habitualment evitarien. L'estudi l'acaba de publicar la revista americana PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America), i segons els seus investigadors, en el cas que continuïn els actuals nivells d'emissions de CO2, la pèrdua d'aquesta capacitat sensorial podria afectar seriosament la supervivència de moltes espècies marines. L'escenari que aquests científics han replicat és el que es podria trobar a la terra a partir de l'any 2100, sempre i quan continuï la tendència actual de creixement en les emissions de diòxid de carboni.
Un mascle cuida de la posta
|