» 



COL·LECTIVA DE RECONEIXEMENT PROJECTE PESCAFILS:
 
Abans de començar amb les accions de neteja del projecte PESCAFILS, organitzarem una immersió col·lectiva de reconeixement de la zona el pròxim dissabte 26 de juliol.
 

DADES GENERALS

  • Dia: 26 de juliol
  • Hora de concentració: 10:00h
  • Lloc de concentració: MateuaDive
  • Lloc d'immersió: L'Escala
  • Tipus d'immersió: Cala
  • Nivell: Multinivell 
  • Preu: ampolla gratuïta.
  • Places: 12 bussejadors/es

Es demana portar càmera per documentar els fils de pescar i residus que trobem. La col·lectiva està restringida a 12 places i es recomana un nivell mínim d’immersions per poder realitzar el reconeixement de manera autònoma.
 
Teniu temps per apuntar-vos al formulari fins dijous 24 de juliol a les 19hles places són limitades i es donaran per ordre d'inscripció.
» CALENDARI PROVISIONAL CIB 2025



CALENDARI PROVISIONAL CIB 2025

Ja tenim aquí el Calendari CIB del 2025 amb un munt d'activitats: cursos, sortides col·lectives, neteges... Dóna-li una ullada i reserva't els caps de setmana! 

Horari d'atenció al Públic:

Dilluns: 11h a 15h
Dimarts: 17h a 19h
Dimecres: 11h a 15h
Dijous: 17h a 19h
Divendres: 12h a 15h


Tlf i WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Investigació i recerca 16 de Febrer 2009

"Nemo" no tornaria a casa

Un estudi americà realitzat amb peixos pallasso demostra que un entorn més àcid, el que preveuen molts científics als oceans del món per culpa del canvi climàtic, interfereix en el sentit de l'olfacte de les seves larves. Tan bon punt surten de l'ou, els petits peixos pallaso passen per una etapa pelàgica que dura algunes setmanes o mesos a mar obert. Finalment la supervivència de moltes d'aquestes espècies coralines depèn del fet que els alevins trobin un habitat adequat on instal·lar-se, un cop han arribat a l'edat adulta. Però amb nivells d'acidesa més elevats molts alevins no només perden aquesta capacitat sinó que a més es veuen atrets per olors que habitualment evitarien. L'estudi l'acaba de publicar la revista americana PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America), i segons els seus investigadors, en el cas que continuïn els actuals nivells d'emissions de CO2, la pèrdua d'aquesta capacitat sensorial podria afectar seriosament la supervivència de moltes espècies marines. L'escenari que aquests científics han replicat és el que es podria trobar a la terra a partir de l'any 2100, sempre i quan continuï la tendència actual de creixement en les emissions de diòxid de carboni.

Publicat per: Jordi Regàs
[«] enrere
» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
» CIB a Instagram


SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM

 

Informació, fotografies de les nostres activitats... i molt més al Facebook o Instagram

RSS Noticies CIB