» 



COL·LECTIVA DE RECONEIXEMENT PROJECTE PESCAFILS:
 
Abans de començar amb les accions de neteja del projecte PESCAFILS, organitzarem una immersió col·lectiva de reconeixement de la zona el pròxim dissabte 26 de juliol.
 

DADES GENERALS

  • Dia: 26 de juliol
  • Hora de concentració: 10:00h
  • Lloc de concentració: MateuaDive
  • Lloc d'immersió: L'Escala
  • Tipus d'immersió: Cala
  • Nivell: Multinivell 
  • Preu: ampolla gratuïta.
  • Places: 12 bussejadors/es

Es demana portar càmera per documentar els fils de pescar i residus que trobem. La col·lectiva està restringida a 12 places i es recomana un nivell mínim d’immersions per poder realitzar el reconeixement de manera autònoma.
 
Teniu temps per apuntar-vos al formulari fins dijous 24 de juliol a les 19hles places són limitades i es donaran per ordre d'inscripció.
» CALENDARI PROVISIONAL CIB 2025



CALENDARI PROVISIONAL CIB 2025

Ja tenim aquí el Calendari CIB del 2025 amb un munt d'activitats: cursos, sortides col·lectives, neteges... Dóna-li una ullada i reserva't els caps de setmana! 

Horari d'atenció al Públic:

Dilluns: 11h a 15h
Dimarts: 17h a 19h
Dimecres: 11h a 15h
Dijous: 17h a 19h
Divendres: 12h a 15h


Tlf i WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Investigació i recerca 16 de Gener 2009

Troben la font "perduda" del carbonat càlcic

Bona part de la producció de carbonat càlcic dins els oceans s'atribueix al plàncton, sobretot als cocolitofòrids i als foraminífers. Un estudi publicat a la revista Science suggereix que una tercera font havia estat ignorada fins ara, els peixos teleostis, que és el grup majoritari dins els peixos vertebrats del món. Els teleostis produeixen grans quantitats de carbonat càlcic als seus estómacs, com a resposta a la ingestió constant d'aigua marina, rica en calci i en magnesi. El carbonat càlcic que excreten, més ric en magnesi i per tant més soluble que el que produeix el plàncton, constituiria més d'una quart part en el balanç del carbonat que hi ha als oceans. Aquest descobriment podria explicar alguns aspectes que fins ara estranyaven als científics, principalment relacionats amb els nivells d'acidesa de l'aigua dels primers mil metres dels oceans.

Publicat per: Jordi Regàs
[«] enrere
» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
» CIB a Instagram


SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM

 

Informació, fotografies de les nostres activitats... i molt més al Facebook o Instagram

RSS Noticies CIB