» 



COL·LECTIVA DE RECONEIXEMENT PROJECTE PESCAFILS:
 
Abans de començar amb les accions de neteja del projecte PESCAFILS, organitzarem una immersió col·lectiva de reconeixement de la zona el pròxim dissabte 26 de juliol.
 

DADES GENERALS

  • Dia: 26 de juliol
  • Hora de concentració: 10:00h
  • Lloc de concentració: MateuaDive
  • Lloc d'immersió: L'Escala
  • Tipus d'immersió: Cala
  • Nivell: Multinivell 
  • Preu: ampolla gratuïta.
  • Places: 12 bussejadors/es

Es demana portar càmera per documentar els fils de pescar i residus que trobem. La col·lectiva està restringida a 12 places i es recomana un nivell mínim d’immersions per poder realitzar el reconeixement de manera autònoma.
 
Teniu temps per apuntar-vos al formulari fins dijous 24 de juliol a les 19hles places són limitades i es donaran per ordre d'inscripció.
» CALENDARI PROVISIONAL CIB 2025



CALENDARI PROVISIONAL CIB 2025

Ja tenim aquí el Calendari CIB del 2025 amb un munt d'activitats: cursos, sortides col·lectives, neteges... Dóna-li una ullada i reserva't els caps de setmana! 

Horari d'atenció al Públic:

Dilluns: 11h a 15h
Dimarts: 17h a 19h
Dimecres: 11h a 15h
Dijous: 17h a 19h
Divendres: 12h a 15h


Tlf i WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Investigació i recerca 25 de Desembre 2008

Un milió i mig d'Euros per salvar el "Vasa"

L'equivalent a Suècia del CSIC, el Swedish Research Council, invertirà 18 milions de corones sueques (1.500.000€) en un nou projecte de recerca per salvar el derelicte del Vasa, un vaixell de guerra suec del segle XVII que es va enfonsar just després de l'avarada al 1628. L'any 1959 uns bussejadors el van trobar i el van reflotar. Des de llavors és una de les majors atraccions turístiques que hi ha a Suècia, amb 25 milions de visitants només al 2007. Està exposat al públic al Museu Vasa d'Estocolm. El major problema per a la conservació d'aquest únic exemple al món d'un vaixell sencer del segle XVII, és com evitar la degradació constant que provoca l'àcid sulfúric que encara conté la fusta. Durant 17 anys el van ruixar amb glicol polietilènic i després el van deixar assecar durant 9 anys més. Però això només ha alentit la degradació. El projecte que ara comença vol avaluar fins a quin punt els diversos components de la fusta s'estan degradant, com els afecta l'oxigen de l'aire, la humitat de la fusta, els òxids de ferro, els components del sofre i la temperatura, però sobretot com es pot aturar aquest procés. Finalment també volen esbrinar com està afectant el pas del temps a l'estructura de fusta del vaixell. L'objectiu final, preservar el Vasa perquè en puguin gaudir futures generacions.

Publicat per: Jordi Regàs
[«] enrere
» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
» CIB a Instagram


SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM

 

Informació, fotografies de les nostres activitats... i molt més al Facebook o Instagram

RSS Noticies CIB