» Reportatge


El Thalassa sobre el CIB

ON-LINE, al següent enllaç:

Thalassa "Busseig mediambiental"

Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dilluns, Dimarts, Dimecres i Dijous de 18 a 21 h

MATINS:
Divendres d'11.30 a 14.30h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat

Municipi: Palafrugell
Dificultat: facil, normal, dificil
Fondària: 28 a 54 metres

Descripció

Els Ullastres són tres formacions submarines, que no arriben a superfície. Tenen forma de muntanya submergida, i estan situats paral·lels un dels altres. Reben el nom respectiu de Ullastre 1, 2 i 3, el tercer és el que es troba situat més al exterior, en direcció mar endins i tambè és el que assoleix més profunditat.

En una immersió, es pot fer preferentment un sol ullastre, ja que la distància entre ells és considerable, i és molt més interessant poder recòrrer tots els racons, per veure quines meravelles ens depara aquesta immersió.

Itinerari

Als Ullastres, el millor és fer recorreguts en espiral recorrent tot el perímetre a diferents profunditats per veure tota la diversitat que ens pot oferir aquest punt.

És especialment interessant la cara nord on trobarem parets de gorgònies espectaculars que amaguen una quantitat de vida impressionant, que pot fer les delicies de qualsevol submarinista.

També hem d'estar atents a la immensitat del blau de les zones més exteriors dels Ullastres, donat que es poden observar el pas de peixos com Zeus faber (Peix de Sant Pere) i d'altres molt rars de veure.

Sense cap tipus de dubte els Ullastres ofereixen una de les millors immersions de la Costa Brava, però hem de tenir en compte que les profunditats que es poden assolir són molt grans, per tant, els submarinistes amb poca exper¡èriencia i titulació no han de baixar mai al fons i no superar la seva cota màxima!!!

Telefons interés:

Hospital de Torroella: 972.759.203
Cambra hiperbàrica de l'Hospital de Palamós: 972.60 01 60 / 972. 60 06 20
Cambra hiperbàrica de l'Hospital Moisès Broggi (Sant Joan Despí): 93.553 12 00 o 93.553 12 02 (exclusiu d'urgències per accidents de busseig)
Salvament Marítim: 900.202.202
Servei de la Generalitat: 112 (demaneu el servei que necessiteu)

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
» CIB al Facebook


SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK

 

Informació, fotografies de les nostres activitats... i molt més al Facebook

RSS Noticies CIB