Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dilluns de 14h a 17h i Dijous de 17h a 20h

MATINS:
Dimarts, Dimecres i Divendres d'12h a 15h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 24. Glossari » · Ascidi es / en

Nom científic: · Ascidi

Nom comú:

Grup: 24. Glossari

Tipus paisatge: Cap en particular

Fondària:

Mides:

Atri: Cavitat que envolta la faringe.

 

Endostil: És un solc recobert per uns petits filaments mòbils, els cilis. Gràcies a unes glàndules, l’endostil crea un mucus que recobreix tota la faringe. El mucus atrapa l’aliment transportat pel corrent d’aigua.

 

Faringe: Igual que en els humans, la faringe dels ascidis està relacionada amb la respiració i l’alimentació. En aquest cas, però, està tant dilatada que pren forma de cistella.

 

Fenedura branquial: És una perforació que connecta l’interior de la faringe amb l’atri. La faringe està recoberta d’aquestes perforacions que permeten el pas de l’aigua a través del cos de l’animal.

 

Gònada: És el nom genèric que rep l’òrgan reproductor. Produeix gàmetes (cèl·lules sexuals).

 

Sifó atrial: Conducte de forma tubular que comunica l’atri amb l’exterior. El corrent d’aigua entra per la boca fins a la faringe, surt per les fenedures branquials i torna a l’exterior mitjançant aquest sifó.

 

Túnica: És una capa que secreta la paret de l’animal. Està formada per una substància que s’anomena tunicina i la seva consistència és molt variable. A més a més, la túnica pot establir una relació simbiòtica amb diferents tipus d’algues com és el cas d’Halocynthia papillosa.

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB