Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dimarts i Dijous de 18 a 21h

MATINS:
Dilluns, Dimecres i Divendres d'11.30 a 14.30h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 01. Algues verdes » Caulerpa cylindracea es / en

Nom científic: Caulerpa cylindracea

Sonder, 1845

Nom comú:

Grup: 01. Algues verdes

Tipus paisatge: Immersió en praderia, Immersió poc fonda

Fondària: 5 - 45 m

Mides: 3 - 7 cm

Com és?

Caulerpa cylindracea Sonder, 1845 és una espècie sifonal, constituïda per una sèrie d’estolons d'1-2 mm de diàmetre dels quals sorgeixen múltiples i prims rizoides i frondes de grandària petita (< 10 cm) dividides en pinnes d'aspecte vesicular. Té un color verd clar.

 

On viu?

Viu en zones fotòfiles des de la superfície fins a 40 metres de profunditat. Està àmpliament distribuïda per mars càlids, l’Atlàntic central est (Canàries, Àfrica) i oest i l’indo-Pacífic.

 

Com es reprodueix?

Produeix propàguls sexuals viables que multipliquen la probabilitat i la velocitat de dispersió. En poc temps forma un dens tapís sobre el fons colonitzat.

 

Es pot confondre?

És d’un color més clar que Caulerpa taxifolia (M. Vahl) C. Agardh, amb frondes més petites i creix a l’estiu i a la tardor.

 

Curiositats

· Caulerpa cylindracea Sonder, 1845 és una alga d'origen tropical que durant l'última dècada s'ha expandit al llarg de la costa mediterrània occidental colonitzant els hàbitats bentònics autòctons.

· El seu caràcter invasor és més marcat que la coneguda Caulerpa taxifolia (M. Vahl) C. Agardh, encara que els seus possibles efectes sobre els hàbitats bentònics i la biodiversitat marina no semblen haver despertat la mateixa preocupació a les institucions científiques i polítiques.

· Caulerpa cylindracea Sonder, 1845 procedeix del Mar Roig i va entrar al Mediterrani Oriental a través del Canal de Suez. Va ser observada per primer cop el 1926, i va quedar confinada la seva expansió per la conca oriental durant més de 60 anys.

 

Taxonomia

Divisió: Cloròfits, Classe: Ulvoficiae, Ordre: Caulerpales, Família Caulerpaceae

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB