Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dilluns de 14h a 17h i Dijous de 17h a 20h

MATINS:
Dimarts, Dimecres i Divendres d'12h a 15h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 14. Mol·luscs - Heterobranquis » Duvaucelia odhneri es / en

Nom científic: Duvaucelia odhneri

Marcus, 1983

Nom comú:

Grup: 14. Mol·luscs - Heterobranquis

Tipus paisatge: Immersió poc fonda

Fondària: Fins a 20 m

Mides: Fins a 3,5 cm

Com és?

És un nudibranqui allargat que sembla més aviat un cuc. Mesura de 20 a 35 mil·límetres de longitud. La seva coloració és variable (des de blanc a rosa) i depèn del color de la superfície de l’aliment que ingereixi. Té molts apèndixs.

 

On viu?

Es troba sobretot al mar Cantàbric encara que també es pot trobar al Mediterrani. Viu a una fondària mitjana fins als 20 metres de profunditat sobre gorgònies (colònies de pòlips), sobretot de l'espècie Eunicella singularis, de les quals s’alimenta.

 

Com s’alimenta?

Com tots els gasteròpodes s’alimenta a través de la ràdula. S’alimenta dels teixits de les gorgònies sobre les quals viu i dels seus pòlips.

 

Com es reprodueix?

Com la majoria de nudibranquis, són hermafrodites, és a dir, actuen alhora tant com a mascles i com a femelles. S'apropen en sentits oposats i s'intercanvien l'esperma. Generalment es reprodueixen durant la primavera i l'estiu.

 

Es pot confondre?

No es pot confondre.

 

Curiositats

· No és fàcil de trobar a causa de la seva coloració críptica, a la mida petita i al fet que les seves brànquies tenen un aspecte similar als pòlips de les gorgònies sobre les quals viu.

· Fins a finals del 2020, aquesta espècie es coneixia com a Tritonia nilsodhneri. Investigacions de Korshunova i Martynov han determinat que torna a pertànyer al gènere Duvaucelia al que ja havia estat assignada anteriorment. També recupera el nom d'espècie "odhneri" que havia perdut per la incompatibilitat amb una altra espècie del Pacífic, quan va ser assignada al gènere Tritonia al 1983.

 

Taxonomia

Regne: Animalia, Fílum: Mollusca, Classe: Gastropoda, Subclasse: Opistobranchia, Ordre: Nudibranchia , Subordre: Dendronotacea, Família: Tritoniidae, Gènere: Duvaucelia

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB