Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dilluns de 14h a 17h i Dijous de 17h a 20h

MATINS:
Dimarts, Dimecres i Divendres d'12h a 15h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 24. Glossari » · Octocorall es / en

Nom científic: · Octocorall

Nom comú:

Grup: 24. Glossari

Tipus paisatge: Cap en particular

Fondària:

Mides:

Cenènquima: És el nom que rep la capa intermèdia o mesoglea quan està molt desenvolupada. És la part comuna de la colònia, permet connectar uns pòlips amb els altres.

 

Cnidòcit: És una cèl·lula urticant amb un filament al seu interior. Aquest filament es dispara per contacte o per canvi de pressió i injecta verí. Els cnidòcits recobreixen la major part del cos de l’animal però es troben en major concentració a la zona dels tentacles.

 

Eix axial: eix intern orgànic de consistència dura que dóna flexibilitat a la colònia. En el cas de les gorgònies aquesta substància s’anomena gorgonina.

 

Espícula: Estructura rígida molt petita que forma part de l’esquelet de la colònia. En els octocoralls són de carbonat càlcic (calç).

 

Gònada: És el nom genèric que rep l’òrgan reproductor. Produeix gàmetes (cèl·lules sexuals).

 

Pínnula: Petita ramificació dels tentacles dels pòlips (típic del grup dels octocoralls).

 

Pòlip: Petit individu amb forma de copa i amb molts tentacles els quals li serveixen per a capturar aliment. Una gorgònia no és un animal sinó una colònia on hi viuen molts pòlips.

 

Sifonoglif: Solc ciliat que produeix una circulació d’aigua cap a l’interior de l’animal encara que aquest tingui la boca tancada. Té funcions secundàries com la secreció de mucus. Aquest mucus s’utilitza per a lubricar la boca i la faringe del pòlip i, així, facilitar el pas de les preses cap a l’estómac. En el grup dels octocoralls trobem només un sifonoglif.

 

Soleni: Es cada un dels tubs que connecten tots els estómacs dels pòlips de la colònia. Aquesta xarxa, que recorre el cenènquima, permet que tots els pòlips puguin menjar encara que no tots hagin capturat aliment.

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB