Horari d'atenció al Públic:

Dilluns: 11h a 15h
Dimarts: 17h a 19h
Dimecres: 11h a 15h
Dijous: 17h a 19h
Divendres: 12h a 15h


Tlf i WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 21. Peixos ossis » Syngnathus acus es / en

Nom científic: Syngnathus acus

Linnaeus, 1758

Nom comú: Cat: Agulleta, agulla, bruixa, mula. Cast: Mula. Eusk: Orratz handi. Ang: Greater pipefish. Po: Marinha-comum. Fr: Syngnathe-aiguille.

Grup: 21. Peixos ossis

Tipus paisatge: Immersió en sorra, Immersió en praderia

Fondària: Entre 15 i 20 m

Mides: Fins a 50 cm

Com és?

Aquest peix té el cos allargat i prim amb la cua en forma de ventall. Té la boca en forma de tub i orientada cap amunt. El seu cos està recobert d'uns anells durs. Pot fer fins a uns 50 centímetres de llarg. Presenta un color fosc o d'un to verdós i, a vegades, la zona ventral té un color més clar.

 

On viu?

Aquest peix el podem trobar a fons on hi ha molta vegetació, molt sovint amagat a les praderies de Posidonia oceanica. El podem veure a una profunditat d'uns 15 o 20 metres.

 

Com s'alimenta?

És un depredador que es camufla entre la Posidonia en posició vertical on captura les seves preses, que normalment són crancs.

 

Com es reprodueix?

Aquest peix se sol reproduir en primavera i a l'estiu, entre els mesos de Maig i Agost. La femella introdueix els ous a la bossa incubadora del mascle, on passen 3 setmanes i maduren. Posteriorment, són expulsats al mar.

 

Es pot confondre?

Aquest peix es pot confondre amb l'espècie Syngnathus thyphle thyphle Linnaeus, 1758, ja que presenten el cos morfològicament igual.

 

Curiositats

· Aquesta espècie, junt amb d'altres com els cavallets de mar, es venen a moltes zones turístiques, un fet que pot acabar provocant la seva desaparició.

 

Taxonomia

Fílum: Chordata, Subfílum: Vertebrata, Classe: Actinopterygii, Ordre: Syngnathiformes, Família: Syngnathidae, Gènere: Syngnathus

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB