Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dimarts i Dijous de 18 a 21h

MATINS:
Dilluns, Dimecres i Divendres d'11.30 a 14.30h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 02. Algues vermelles » Corallina elongata es / en

Nom científic: Corallina elongata

J. Ellis & Solander

Nom comú:

Grup: 02. Algues vermelles

Tipus paisatge: Immersió poc fonda

Fondària: 0-3 m

Mides: Fins a 15 cm

Com és?

És una alga vermella (el pigment que li dóna aquest color és la ficobilina) amb estructura erecta, calcificada i amb articulacions. Forma catifes de color rosat o blanquinoses que arriben fins als 15 centímetres d'alçada. Una de les seves característiques és que presenta abundants ramificacions que agafen formes similars a ales.

 

On viu?

Estan presents durant tot l'any en roques d'aigües tranquil·les, on no els afecta directament l'onatge, i properes a la superfície. També es troba en esquerdes i bassals. És molt comú al mar Mediterrani i a l'est de l'Atlàntic, també ha estat trobada a Hawaii.

 

Com es reprodueix?

Els cossos reproductors es troben situats als extrems terminals i tenen forma oval amb una mena de banya a l'extrem. Els gametòfits i els esporòfits són similars. Com a totes les algues vermelles, la reproducció pot ser per via sexual o asexual, la primera comporta la unió d'òvul amb espermatozoide i la segona la formació d'espores o la fragmentació de l'alga per formar nous individus. 

 

Es pot confondre?

Es podria arribar a confondre amb Jania rubens (Linnaeus) J.V. Lamouroux (=Corallina rubens), ja que ambdues presenten coloracions similars. Una manera de diferenciar-les seria la mida, ja que Jania rubens (Linnaeus) J.V. Lamouroux  és més petita, no superant els 5 centímetres d'alçada, i a part la seva ramificació és dicòtoma (eix principal que es divideix en dos). També es pot confondre amb Corallina officinalis Linnaeus, però aquesta última no presenta les ramificacions amb forma alada de C. elongata J. Ellis & Solander. 

 

Curiositats

· També coneguda com a Corallina mediterranea J.E. Areschoug.

· Encara que es troben presents a quasi tots els mars del món, les algues vermelles tenen predilecció per aigües càlides.

· La majoria d'algues vermelles són anuals i moren després de completar el seu cicle.

 

Taxonomia

Fílum: Rhodophyta, Subfílum: Rhodophythina, Classe: Florideophyceae, Ordre: Ceramiales, Família: Ceramiaceae, Gènere: Ceramium

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB