Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dilluns de 14h a 17h, Dimarts i dijous de 17h a 20h

MATINS:
Dimecres i Divendres de 12h a 15h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 01. Algues verdes » Caulerpa prolifera es / en

Nom científic: Caulerpa prolifera

(Forsskål) J.V. Lamouroux

Nom comú:

Grup: 01. Algues verdes

Tipus paisatge: Immersió poc fonda

Fondària: Fins a 15 m

Mides: Entre 20-50 cm

Com és?

Tal·lus sifonal (sense septes de separació) de color verd clar, format per un estoló fi, que s'arrossega per terra i que pot arribar a mesurar 1 metre de longitud. D'aquest estoló en surten uns rizoides que es fixen al substrat, i frondes, com unes fulles planes, lanceolades i amb marges no dentats, que poden arribar a mesurar de 15 a 30 cm d'alçada i 3 cm d'amplada. La consistència és bastant coriàcia a causa de l'espessa cutícula que la revesteixen.

 

On viu?

En fons tous o fangosos, d'1 a 15-20 metres de fondària, sovint prop de praderies de posidònia. També se la pot trobar fixa a substrats més durs. Espècie autòctona del Mediterrani (menys freqüent a zones septentrionals), també present a l'Atlàntic tropical i subtropical.

 

Com es reprodueix?

Produeix propàguls sexuals viables per tot el cos vegetatiu (reproducció holocàrpica) que multipliquen la probabilitat i la velocitat de dispersió.

 

Es pot confondre?

A diferència de les altres espècies del gènere (Caulerpa taxifolia (M. Vahl) C. Agardh Caulerpa racemosa (Forsskål) J. Agardh) aquesta, té les frondes lanceolades.

 

 Curiositats

· Com les altres espècies d'aquest gènere, Caulerpa prolifera (Forsskål) J.V. Lamouroux també té un caràcter invasor a les costes Mediterrànies, amb la diferència de ser una espècie autòctona.

 

 Taxonomia

Divisió: Cloròfits, Classe: Ulvoficiae, Ordre: Caulerpales, Família: Caulerpaceae

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB