Horari d'atenció al Públic:

TARDES:
Dimarts i Dijous de 18 a 21h

MATINS:
Dilluns, Dimecres i Divendres d'11.30 a 14.30h


Tlf 93.402.14.34 WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 06. Cnidaris-Meduses » Solmissus albescens es / en

Nom científic: Solmissus albescens

(Gegenbaur, 1856)

Nom comú:

Grup: 06. Cnidaris-Meduses

Tipus paisatge: Immersió en aigües obertes

Fondària:

Mides: Fins a 10cm

Com és?

És la medusa més nombrosa al Mediterrani occidental mesopelàgic (la zona intermitja entre la zona fòtica i la afòtica). Mesura uns 25-30 milímetres d’ample, és plana, lenticular, una mica més ample que llarga, sovint pentagonal, i no té canals perifèrics. Aquesta espècie endèmica se sotmet a una migració vertical nocturna des d'una profunditat de 400-700 metres fins als 100 metres superiors. Pot sostenir els seus tentacles no extensibles directament per sobre de la ombrel·la. A diferència de moltes altres hidromeduses, Solmissus albescens neda i s'alimenta de forma simultània.

 

On viu?

Viu a la zona mesopelàgica, és a dir, a les aigües marines situades entre 200 i 1000 metres de profunditat.

 

Com s’alimenta?

Es pot veure limitada a alimentar-se de preses de cos tou pel tipus de nematocists (sistema de defensa) que tenen en els seus tentacles. Es creu que a les nits s’alimenta de pteròpodes epipelàgics (petits mol·luscs que es troben a la superfície) no migratoris tals com la Cavolinia. En alguns casos, durant el dia, s’ha observat la captura de ctenòfors Lobata.

 

Com es reprodueix?

La majoria d'hidromeduses tenen una fase polipoide i una fase medusoide. Les narcomeduses però, tenen la fase de pòlip molt reduïda o fins i tot no en tenen, per tant predomina la fase medusoide.

 

Taxonomia

Filum: Cnidaria, Classe: Hidrozoa, Ordre: Trachylina, Subordre: Narcomedusae, Familia: Cuninidae, Gènere: Solmissus, Haeckel 1879

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB